Direct Lender Spotcap Nederland wordt onderdeel van CapitalBox

Spotcap Nederland gaat verder als Capital Box. Aanvragen kunnen gedaan worden via deze link. Voor bestaande klanten wijzigt er niets, zij kunnen inloggen zoals zij gewend zijn. Heeft u als klant vragen, dan kunt u contact opnemen met onze client service afdeling, voor contactgegevens, klik hier. Spotcap Partners ontvangen per mail meer informatie over hun specifieke situatie, daarnaast kunnen zij contact opnemen met hun Spotcap accountmanager. Voor meer informatie over deze transitie kunt u kijken op onze FAQ pagina, klik hier.

Zakelijke financiering voor ondernemers

Zakelijk krediet tot €350.000

Wat is een zakelijke financiering?

Heb je geld nodig voor je onderneming, dan sluit je een zakelijke financiering af. Dit kan op allerlei manieren, van een lening bij de bank tot een leverancierskrediet, en van private investeerders tot naar de beurs gaan. Alle vormen van zakelijke financiering kosten jou als ondernemer geld, maar het is de bedoeling dat deze investering zichzelf terugbetaalt. Op deze pagina gaan we verder in op de verschillende vormen van zakelijke financiering.

Hoe werkt een zakelijke financiering?

Als onderneming ga je een (vorm van een) lening aan met een externe partij, de financier. Deze betaal je terug met rente. Soms moet je zekerheden afgeven aan de financier, bijvoorbeeld een onderpand (bij een hypotheek of bedrijfslening) of een garantstelling. Dit noem je dan een verzekerd krediet. Je hebt ook onverzekerd krediet, waarbij je geen zekerheden hoeft af te geven. Neem in alle gevallen goed de voorwaarden van je financiering door voordat je een overeenkomst tekent. Het is ook mogelijk om gestapeld te financieren, wat niet meer is dan verschillende financieringsvormen gecombineerd in te zetten. Bijvoorbeeld een aanvullend zakelijk krediet bovenop een lening van de bank.

hoe werkt zakelijke financiering

Wanneer sluit ik een zakelijke financiering af?

Verantwoord financieren betekent dat een financiering geen laatste redmiddel moet zijn voor een onderneming, maar deze juist moet helpen te groeien. Zakelijke financiering kun je voor verschillende doeleinden inzetten.

 • Uitbreiding, bijvoorbeeld een nieuw filiaal
 • Voorfinanciering voor een grote klus
 • Verbouwing of renovatie
 • Investeren in een grote campagne
 • Aannemen van extra personeel

Voordelen van een zakelijke financiering

 • Groei

  Realiseer groei met jouw onderneming door uit te breiden of te renoveren of verbouwen
 • Project of opdracht

  Leg een groot project of nieuwe opdracht vast met een voorfinanciering

 • Timing

  Met aanvullende financiering ben je minder afhankelijk van pieken in het  seizoen en je werkkapitaal
 • Voorraad

  Koop extra voorraad in of realiseer leveranciersvoordelen met aanvullende financiering

Ondernemers over zakelijke financiering

"Spotcap biedt een goede kortetermijnoplossing voor ondernemers die tijdelijk ruimte nodig hebben, in dit geval voor voorraadfinanciering”
Roland Truijens

JustFire

Veelgestelde vragen

 • Welke financieringsmogelijkheden zijn er?

  De ‘default’ opties voor het aantrekkelijk van financiering zijn voor heel veel bedrijven de bank en venture capital. Veel ondernemers weten niet dat er nog veel meer mogelijkheden zijn. Een greep hieruit is crowdfunding, een pinvoorschot, zakelijk krediet of zakelijke lening, factuurfinanciering, equipment lease, kredietunies, private investeerders, de mkb-beurs of regelingen en subsidies. Er zijn een aantal betrouwbare websites die een goed overzicht bieden, waaronder de website van de KvK. Verder nemen veel ondernemers een financieel adviseur in de arm. Een adviseur kan de financiële situatie en behoefte van een onderneming goed inschatten en kent ook alle mogelijkheden in de markt.

 • Aan welke eisen moet ik voldoen voor een financiering?

  De eisen om in aanmerking te komen voor een financiering verschillen per aanbieder. Vrijwel alle financiers vragen om inzicht in de financiële gegevens, zoals btw-aangiften, banktransacties, je jaarrekening en in sommige gevallen prognoses of businessplannen. De eisen zijn volledig afhankelijk van het type financiering. Verantwoorde en betrouwbare financiers leggen hun criteria vast op de website of in de algemene voorwaarden, welke voor iedereen toegankelijk moeten zijn. Ook bieden veel partijen een (vrijblijvende) offerte op maat, waarin je exact kunt zien wat de voorwaarden voor een financiering zijn.

 • Moet ik specifieke doelen hebben voor mijn financiering?

  De meeste typen financiering zijn niet verbonden aan een bestedingsdoeleinde. Je hebt als ondernemer de vrijheid om zakelijke financiering naar eigen inzicht in te zetten binnen je onderneming.

Meer informatie?

Neem contact op met ons Client Services team via 020 8905429 of download onze online brochure.