Direct Lender Spotcap Nederland wordt onderdeel van CapitalBox

Spotcap Nederland gaat verder als Capital Box. Aanvragen kunnen gedaan worden via deze link. Voor bestaande klanten wijzigt er niets, zij kunnen inloggen zoals zij gewend zijn. Heeft u als klant vragen, dan kunt u contact opnemen met onze client service afdeling, voor contactgegevens, klik hier. Spotcap Partners ontvangen per mail meer informatie over hun specifieke situatie, daarnaast kunnen zij contact opnemen met hun Spotcap accountmanager. Voor meer informatie over deze transitie kunt u kijken op onze FAQ pagina, klik hier.

Zakelijk krediet voor gevestigde ondernemingen

Bedrijfsfinanciering tot € 350.000

Ons product in een oogopslag

null

Zakelijk krediet tot €350.000

U kunt eenvoudig en vrijblijvend online een aanvraag indienen
null

Uitsluitsel binnen één werkdag

Bij goedkeuring direct toegang tot uw krediet via uw persoonlijke dashboard
null

Looptijd tot 24 maanden

U lost maandelijks af en eventueel vervroegd aflossen is kosteloos

Uw voordelen

voordelen zakelijk krediet spotcap
null

Uitsluitsel binnen één werkdag

Onze analisten beoordelen complete aanvragen binnen één werkdag. Zo weet u direct waar u aan toe bent. Bij goedkeuring is uw krediet tevens direct beschikbaar voor opname.
null

Financiering op maat

Wij streven naar de best passende financieringsoplossing voor uw behoefte en situatie. Wij denken écht met u mee en verstrekken zakelijk krediet op een eerlijke en verantwoorde manier.
null

Uitstekende service

Bedrijfsfinanciering aanvragen moet een eenvoudig en comfortabel proces zijn. Bij Spotcap gebruiken we duidelijke taal, denken we mee met uw behoefte en verlenen we uitstekende service.
null

Inzetbaar in combinatie

U kunt een zakelijke lening bij Spotcap uitstekend combineren met andere financieringsvormen, zoals een lening bij de bank, omdat wij geen aanvullende zekerheden van u vragen.

Hoe werkt een zakelijk krediet van Spotcap?

U kunt op eenvoudige wijze online uw aanvraag indienen, waarop wij binnen een werkdag uitsluitsel geven. Bij goedkeuring is uw zakelijk krediet direct beschikbaar. U kunt losse opnames doen of het krediet als geheel opnemen, waarvoor u enkele maanden de tijd heeft. Wij zetten iedere opname automatisch voor u om in een lening, die u maandelijks aflost. U betaalt eenmalig afsluitkosten over het gehele krediet. Als u toch besluit niets op te nemen, betaalt u ook niets.

Tijdens de looptijd van uw zakelijke lening kunt u uw krediet eventueel verlengen of verhogen. Wij nemen automatisch contact met u op wanneer u hiervoor in aanmerking komt, en lopen het proces voor verlengen of verhogen samen met u door. Ook kunt u uw lening(en) na één maand van de looptijd vervroegd aflossen. Hier rekenen wij geen extra kosten voor.

Hoe werkt zakelijk krediet spotcap

Financieringsdoelen

Ons product is voor meerdere doelen inzetbaar, zowel op de korte als op de lange termijn

Korte termijn

null

Project- of opdrachtfinanciering

null

Voorraadfinanciering

null

Kortlopende overbrugging

Lange termijn

null

Aanschaf machines

null

Verbouwing of renovatie

null

Investeren in personeel

Privacy en veiligheid

Bij het indienen van uw aanvraag uploadt u vertrouwelijke gegevens. Wij vragen u om uw zakelijke transactiebestanden, de BTW-aangiftes van de afgelopen vier kwartalen en een screenshot van de zakelijke bankrekening bij ons in te dienen. De gegevens uit deze bestanden zijn voor ons onmisbaar bij het uitvoeren van een accurate kredietanalyse.

Wij zijn ons ervan bewust dat deze bestanden gevoelige en/of vertrouwelijke informatie kunnen bevatten. Bij ons staan privacy en veiligheid altijd voorop. Wij gaan uiterst vertrouwelijk om met uw gegevens en gebruiken deze uitsluitend voor onze kredietanalyse. Wij verstrekken nooit gegevens aan derden en schaden nooit de privacy of veiligheid van u of uw onderneming.

 • Wat is zakelijk krediet?

  Zakelijk krediet is een aanvullende financiering voor gevestigde bedrijven. Het is zeer geschikt om het werkkapitaal van een onderneming (tijdelijk) te verruimen, waarbij verschillende financieringsdoelen mogelijk zijn. Denk aan kortetermijninvesteringen zoals de aanschaf van extra voorraad of nieuwe bedrijfsapparatuur, het voorfinancieren van langlopende projecten of het aannemen van extra personeel. Ook is kortlopend zakelijk krediet bij uitstek geschikt voor een tijdelijke overbrugging, bijvoorbeeld bij uitstaande vorderingen.

 • Wat zijn de kosten voor een zakelijk krediet?

  De kosten van een zakelijk krediet verschillen per aanbieder, maar bestaan in principe uit rente, aflossing en eventueel afsluitkosten. Ook de manier van aflossen kan verschillen, zo bestaan er zowel lineaire als annuïtaire aflosschema’s en kan de looptijd oplopen van enkele maanden tot meerdere jaren. Bij Spotcap zijn de kredietaanvraag en -beoordeling kosteloos, net als het accepteren van een vrijblijvend voorstel. Pas bij de eerste opname brengen wij kosten in rekening, die bestaan uit een afsluitprovisie van 2,5% plus maandelijkse rente en aflossing. De hoogte van het rentepercentage is afhankelijk van het risicoprofiel en de financiële prestaties van uw bedrijf, maar ligt bij ons gemiddeld tussen 0,5% en 1,7% per maand.

 • Wat is de maximale looptijd van een zakelijk krediet?

  De maximale looptijd van een zakelijk krediet kan verschillen per aanbieder. Ze varieert over het algemeen van enkele maanden tot meerdere jaren. Bij Spotcap hanteren wij een maximale looptijd van 24 maanden voor iedere opgenomen lening. Tijdens de looptijd is het wel mogelijk deze eventueel te verlengen, naar aanleiding van een hertoetsing van de financiële situatie.

 • Hoe kan ik zakelijk krediet aanvragen?

  Zakelijk krediet kun je tegenwoordig eenvoudig online aanvragen. Afhankelijk van de aanbieder dien je bepaalde documenten te uploaden voor het beoordelingsproces, waarna terugkoppeling vaak binnen enkele dagen en soms zelf binnen enkele uren volgt. De meeste aanbieders leggen hun aanvraagproces stapsgewijs uit op de website. Zo dien je bij Spotcap in drie stappen binnen ongeveer 20 minuten online een aanvraag in. Wij beoordelen complete aanvragen binnen één werkdag en koppelen de uitslag ook direct terug.

 • Zakelijk krediet voor het mkb

  Het mkb vormt de ruggengraat van onze economie, maar desondanks ondervinden veel mkb-ondernemers moeite bij het aantrekken van externe financiering. In de afgelopen jaren is het aanbod aan mogelijkheden gelukkig breder en diverser geworden. Waar voorheen de grootbanken de voornaamste bronnen van financiering voor het mkb vormen, doen alternatieve (non-bancaire) partijen steeds vaker hun intrede in de markt. Een deel daarvan biedt zakelijk krediet specifiek geschikt voor mkb-ondernemers, vaak online aan te vragen en op te nemen.

 • Zakelijk krediet zonder bank

  Sinds de financiële crisis ondervinden Nederlandse banken om allerlei redenen steeds meer uitdaging bij het financieren van het mkb. Daardoor ontstond een ‘financieringsgat’, waar een heleboel alternatieve partijen in de markt op zijn ingesprongen. Het wordt tegenwoordig daarom steeds eenvoudiger om als ondernemer zakelijk krediet te realiseren zonder bank. De meeste alternatieve partijen bieden online dienstverlening aan, die fysieke afspraken of papierwerk overbodig maakt. Tevens toetsen zij op andere manieren dan de traditionele banken, waardoor mkb-ondernemers over het algemeen een hogere slagingskans hebben bij deze alternatieve partijen. Een ander voordeel van alternatieve kredietverstrekkers is dat zij vaak geen onderpand vragen als zekerheid voor een krediet, waar dit bij de bank in veel gevallen wel zo is. Dit maakt alternatieve financiering zeer geschikt om gestapeld, oftewel in combinatie met andere financieringsvormen zoals een bancaire lening, in te zetten.

  Belangrijk bij het aantrekken van alternatieve financiering is om goed te kijken naar het aanbod van een kredietverstrekker; naast een groot aantal verantwoorde en betrouwbare financiers bestaan er ook partijen die zich niet altijd aan de zorgplicht houden en het belang van de onderneming niet voorop stellen. De beste manier om uit te zoeken welke partij past bij uw bedrijf en financieringsbehoefte, is via een financieel adviseur met kennis van zaken. Ook accountants bieden tegenwoordig steeds vaker financieel advies aan als extra dienst, dus het kan voordelig zijn om een eventuele financieringsbehoefte ook met uw accountant te bespreken.

 • Zakelijk krediet zonder ondernemingsplan

  Waar ondernemers traditioneel gezien vaak prognoses of ondernemingsplannen moesten indienen bij een financieringsaanvraag, is dit vandaag de dag steeds minder vaak vereist. Van oudsher was de (huis)bank verantwoordelijk voor het overgrote deel van de financieringsbehoefte onder het mkb. Omdat banken sinds de crisis steeds voorzichtiger zijn geworden in kredietverstrekking, met name aan het mkb, hebben tal van alternatieve partijen hun intrede gedaan. Zij pakken het anders aan; zo richten veel alternatieve kredietverstrekkers hun processen in met behulp van technologie, om sneller en efficiënter te kunnen werken. Dit betekent ook dat een ondernemingsplan of prognose vaak overbodig is in het beoordelingsproces, omdat er juist naar actuele data wordt gekeken. Bij Spotcap toetsen we op huidige bedrijfsresultaten, met name afkomstig uit de bankrekening(en). Onze programma’s kunnen deze data slim uitlezen, wat het beoordelingsproces voor onze analisten sneller en efficiënter maakt. Zo kunnen wij zakelijk krediet verstrekken zonder ondernemingsplan of prognose.

Wilt u meer informatie?

Klik hier voor veelgestelde vragen of download onze online brochure