Direct Lender Spotcap Nederland wordt onderdeel van CapitalBox

Spotcap Nederland gaat verder als Capital Box. Aanvragen kunnen gedaan worden via deze link. Voor bestaande klanten wijzigt er niets, zij kunnen inloggen zoals zij gewend zijn. Heeft u als klant vragen, dan kunt u contact opnemen met onze client service afdeling, voor contactgegevens, klik hier. Spotcap Partners ontvangen per mail meer informatie over hun specifieke situatie, daarnaast kunnen zij contact opnemen met hun Spotcap accountmanager. Voor meer informatie over deze transitie kunt u kijken op onze FAQ pagina, klik hier.

Voorraad financiering tot €350.000

Aanvullend werkkapitaal om voorraad te financieren

Wat is voorraadfinanciering?

Voorraadfinanciering is financiering die een organisatie aantrekt met inkoop van voorraden als specifiek doeleinde. Er zijn verschillende redenen voor een onderneming om aanvullende financiering aan te trekken voor voorraad. Zo kan het zijn dat de onderneming voorraad moet inkopen in het laagseizoen, waardoor er onvoldoende werkkapitaal beschikbaar is.

Het kan ook zijn dat de onderneming een unieke kans krijgt voor een grote order tegen een voordelige prijs. In beide gevallen kan een kortlopende financiering het tijdelijke tekort opvangen, waarna dit weer gedekt wordt met de opbrengst van de voorraden.

Hoe werkt een voorraadfinanciering?

Jouw onderneming heeft een financieringsbehoefte om voorraad in te kunnen kopen. Jij weet precies welk bedrag je in de voorraad moet investeren en wat de verkoop jou oplevert. Met een externe financiering die bij jouw onderneming en financieringsdoel past, investeer je in de (extra) voorraden. Tegelijk begin je met het terugbetalen van de financiering in kleine stapjes. Na verloop van tijd heb je de ingekochte voorraad weer verkocht. Je kunt er dan voor kiezen je lening af te lossen volgens het afgesproken schema, óf het bedrag vervroegd terug te betalen. Tegenwoordig bieden veel aanbieders de mogelijkheid dit boetevrij te doen.

voorraadfinanciering spotcap

Wanneer heb ik voorraadfinanciering nodig?

 • Je koopt voorraad in het laagseizoen waardoor je tijdelijk krapte hebt in de liquiditeit
 • Je koopt een grotere voorraad in tegen korting of voor een goede deal
 • Je laat voorraad verschepen vanuit het buitenland, waardoor de doorlooptijd langer is
 • Je koopt producten in die van zichzelf een lange doorlooptijd hebben, zoals auto’s
 • Je gaat uitbreiden met je bedrijf en moet in één keer investeren in nieuwe voorraad

Voordelen van een voorraadfinanciering

 • Groei

  Zet voorraadfinanciering in om met jouw onderneming de volgende fase van groei te realiseren
 • Korting

  Profiteer van staffelkorting bij het inkopen van grotere voorraden

 • Timing

  Met aanvullende financiering ben je minder afhankelijk van pieken in het  seizoen en je werkkapitaal
 • Flexibiliteit

  Los je voorraadfinanciering af met de opbrengst van je producten

“Omdat we afhankelijk zijn van het seizoen, is ons inkooppatroon soms wat onregelmatig. Dankzij aanvullende voorraadfinanciering kunnen we op de juiste momenten inkopen!”

Martijn Jansen en Teresa Koenen

Jansen & Jansen Mannen mode

Veelgestelde vragen over voorraadfinanciering

 • Hoe kom ik in aanmerking voor een voorraadfinanciering?

  Omdat er verschillende manier zijn om voorraad te financieren, gelden er ook verschillende criteria om voor een financiering in aanmerking te komen. De meeste verstrekkers van zakelijk krediet hebben de voorwaarden op hun website staan. Vaak dient er een bepaald track record aanwezig te zijn in de organisatie in de zin van bestaanshistorie en omzet. In sommige gevallen vraagt de verstrekker om zekerheden, zoals een onderpand of garantstelling. Op de meeste websites kun je eenvoudige quick scans doen om te zien of je in aanmerking komt. Als je je laat begeleiden door een financieel adviseur of accountant, zoekt deze dit voor jou uit.

 • Wat zijn de kosten voor een voorraadfinanciering?

  Ook hier verschillen de kosten van een financiering weer per aanbieder. In alle gevallen betaal je echter rente over een financiering. Zakelijk kredietverstrekkers mogen deze percentages zelf bepalen, maar houd rekening met een gemiddelde van één tot enkele procenten per maand. Een APR van maximaal 20% is marktconform. Sommige aanbieders rekenen hiernaast afsluitkosten en/of servicekosten. Volgens de Gedragscode MKB Financiers dienen aanbieders van zakelijk krediet hun kosten duidelijk en transparant op de website te vermelden. Wees voorzichtig met partijen die onduidelijk zijn over kosten of onvolledige informatie verstrekken. In veel gevallen geldt: lijkt wat een partij aanbiedt te mooi om waar te zijn, dan is dit vaak ook zo.

Meer informatie?

Neem contact op met ons Client Services team via 020 8905429 of download onze online brochure.