Direct Lender Spotcap Nederland wordt onderdeel van CapitalBox

Spotcap Nederland gaat verder als Capital Box. Aanvragen kunnen gedaan worden via deze link. Voor bestaande klanten wijzigt er niets, zij kunnen inloggen zoals zij gewend zijn. Heeft u als klant vragen, dan kunt u contact opnemen met onze client service afdeling, voor contactgegevens, klik hier. Spotcap Partners ontvangen per mail meer informatie over hun specifieke situatie, daarnaast kunnen zij contact opnemen met hun Spotcap accountmanager. Voor meer informatie over deze transitie kunt u kijken op onze FAQ pagina, klik hier.

Voorfinanciering tot €350.000

Flexibele financiering voor ondernemers

Volledig online aanvragen

Kosteloos tot de eerste opname

Boetevrij vervroegd aflossen

Zonder zekerheden of borgstelling

Volledig online aanvragen

Zonder zekerheden of borgstelling

Kosteloos tot de eerste opname

Boetevrij vervroegd aflossen

Help je onderneming te groeien

Financier je zaken op het gewenste moment

Financiering van €10.000 tot €350.000

Flexibel en transparant

Volledig online aanvragen en opnemen

Toegang tot zakelijk krediet binnen één werkdag

Het verhaal van SKIPP Marketing in Motion

400x400-1

“Onze projecten hebben een looptijd van soms wel 3 maanden, waarvoor het nodige moeten voorfinancieren. Voor ons is het prettig een alternatief op het rekening-courantkrediet te hebben”

Léon Toeset

SKIPP Marketing in Motion

Inzet van voorfinanciering

Wat zijn financieringsdoelen van onze klanten?

Grote opdrachten

Projecten

Voorraden

Verbouwing of uitbreiding

Wat is voorfinanciering?

Voorfinanciering is een financieringsvorm waarmee op voorhand kosten voor projecten of opdrachten gefinancierd worden die zich pas later uitbetalen. Deze vorm van financiering is erg geschikt voor bedrijven die veel moeten investeren voor opdrachtgevers, voordat de uitbetaling heeft plaatsgevonden. Voorfinanciering komt veel voor in de creatieve industrie, zoals bij video agencies, conceptontwikkelaars of marketing- en reclamebureaus.

Wanneer kan ik voorfinanciering inzetten?

Voorfinanciering is een goede oplossing wanneer je als ondernemer moet investeren in een project of opdracht waarvan je pas later de opbrengst krijgt. Dit kan komen door lange betalingstermijnen, die in de creatieve industrie op kunnen lopen tot wel 90 dagen. De tijd tussen het voorbereiden van een project of opdracht, de uitvoering en de oplevering kan maanden bedragen. Om je liquiditeit in deze maanden op orde te houden kun je ervoor kiezen aanvullende financiering aan te trekken vóórdat de investering dient plaats te vinden.

Kom ik in aanmerking?

Gevestigd in Nederland

Jaaromzet vanaf €350.000

Minimaal 24 maanden actief

Zakelijke bankrekening

Hoe vraag ik zakelijk krediet aan?

Online aanvragen binnen 20 minuten

aanvragen starten zakelijke lening
null

Vul uw basisgegevens in en upload uw financiële documentatie

null

Onze experts beoordelen uw aanvraag binnen één werkdag

null

Bij goedkeuring heeft u direct toegang tot uw krediet

Spotcap kredietcalculator

€14.807

Maandelijkse betaling

€8.265

Rente

€133.265

Totaal
 • Bedrag
  125,000
 • Looptijd
  9 maanden
Periode Aflossing Rente bedrag Uitstaand bedrag
Het rentepercentage is hoofdzakelijk gebaseerd op de kredietwaardigheid van uw onderneming, plus het bedrag en de looptijd van uw krediet. Deze berekening is ter indicatie en is gebaseerd op onze gemiddelde nominale jaarrente van 13,2%. De eenmalige afsluitkosten van gemiddeld 2,5% zijn hierbij niet inbegrepen. Wij hanteren een maandelijks annuïtair aflossingsschema. U betaalt iedere maand via een automatische incasso een gelijk bedrag dat is opgebouwd uit rente en aflossing. Klik hier voor meer informatie.

Is voorfinanciering hetzelfde als projectfinanciering?

Voorfinanciering betreft alle soorten investeringen die op voorhand worden gedaan. Projectfinanciering of opdrachtfinanciering valt daar ook onder. Een voorbeeld van projectfinanciering kan een langlopend videoproject zijn. De video agency moet op voorhand apparatuur aanschaffen of huren, acteurs aannemen, een script schrijven, een draaiboek maken en een locatie regelen. Waarschijnlijk moet het bedrijf ook freelancers aannemen voor de voorbereiding en draaiperiode. In deze periode lopen de kosten voor de video agency hoog op, maar de opdrachtgever betaalt pas nadat het eindresultaat is opgeleverd.

Om de kosten te dekken die vooraf gemaakt worden, en een dip in de liquiditeit van de onderneming te voorkomen, kan de onderneming ervoor kiezen het project voor te financieren. De onderneming dient dan extern kapitaal aan te trekken om alle kosten te dekken. Na afloop van het project, wanneer de film is opgeleverd en de opdrachtgever betaald heeft, kan de gebruikte financiering weer afgelost worden. Het voordeel van deze constructie is dat de liquiditeit van de onderneming nooit in gevaar komt, en dat er toch grote opdrachten of projecten aangenomen kunnen worden.

Meer informatie?

Klik hier om onze online brochure te downloaden

Wat zeggen onze klanten over ons?

Kom ik in aanmerking?

Gevestigd in Nederland

Minimale jaaromzet van €350.000

Minstens 24 maanden actief

Zakelijke bankrekening

Hoe start ik een aanvraag?

null

Vul uw basisgegevens in en upload uw financiële documentatie

null

Onze experts beoordelen uw aanvraag binnen één werkdag

null

Bij goedkeuring heeft u direct toegang tot uw krediet

Kredietcalculator

Maandelijkse betaling

€14.807

 • Bedrag
  125.000
 • Looptijd
  9Maanden
Rentelasten zijn gebaseerd op het risicoprofiel van de onderneming. Deze berekening is ter indicatie en is gebaseerd op het gemiddelde klantprofiel van Spotcap. De eenmalige afsluitkosten van gemiddeld 2% zijn hierbij niet inbegrepen.