Direct Lender Spotcap Nederland wordt onderdeel van CapitalBox

Spotcap Nederland gaat verder als Capital Box. Aanvragen kunnen gedaan worden via deze link. Voor bestaande klanten wijzigt er niets, zij kunnen inloggen zoals zij gewend zijn. Heeft u als klant vragen, dan kunt u contact opnemen met onze client service afdeling, voor contactgegevens, klik hier. Spotcap Partners ontvangen per mail meer informatie over hun specifieke situatie, daarnaast kunnen zij contact opnemen met hun Spotcap accountmanager. Voor meer informatie over deze transitie kunt u kijken op onze FAQ pagina, klik hier.

In gesprek met Zoutewelle Accountants

Iedere editie van “In Gesprek Met…” spreekt één van onze Accountmanagers met een partner over de ins en outs van zakelijke financiering voor ondernemers. Deze week: Albert in gesprek met Michel Zoutewelle van Zoutewelle Accountants.

Kun je iets meer vertellen over jezelf en jullie organisatie?
Zoutewelle Accountants is gevestigd in Kaatsheuvel, Noord-Brabant. We bestaan dit jaar 12,5 jaar en zijn in die tijd uitgegroeid tot een allround accountants- en vooral advieskantoor.

Wij helpen ondernemers succesvol te zijn, door hen actief te begeleiden bij het stellen en realiseren van hun dromen, concreet vertaald in haalbare doelen. Daarbij is de boekhouding het fundament. Dat moet gewoon kloppen. De output daaruit is concrete managementinformatie in de vorm van dashboards met specifieke informatie. Begrijpelijke en nuttige cijfers voor de ondernemer.

Waar specialiseren jullie je voornamelijk in?
‘De vent, de tent en de cent’ staan centraal. De ondernemer, de vent (m/v) is degene die het moet doen. We spreken de ondernemer vaak, houden hem een spiegel voor en sparren over de toekomst. De tent is de onderneming zelf. Zoals aangegeven vormt de administratie het fundament. Dat moet gewoon kloppen en geen hoofdpijn geven. De oplossing daarvoor is het volledig automatiseren van alle in- en uitkomende facturen, geldstromen en het realiseren van koppelingen tussen de verschillende software. Ook een goed ondernemingsplan is onderdeel van de tent. Als laatste, en niet onbelangrijk, zijn de centen. Wij helpen hem met het behouden en verkrijgen van voldoende geld om zijn onderneming draaiende te kunnen houden. Zit een ondernemer om geld verlegen, dan kan het best zo zijn dat zijn voorraadbeheer of debiteurenbeleid niet op orde is. Dat geeft stress. Door een juiste passende financiering te zoeken (in het woud van honderden aanbieders) geeft hem dat rust en kan hij doen waar hij goed in is: ondernemen.

Michel is sinds 2016 gecertificeerd MKB Kredietcoach (www.mkbkredietcoach.nl). De MKB kredietcoach is financieringsspecialist en ondernemerscoach tegelijk. Gecertificeerde MKB-kredietcoaches ondersteunen ondernemers bij vraagstukken op het terrein van ondernemerschap, financiering en groei.

Met welke vragen en problemen komen ondernemers bij jullie?
Dat is echt van alles. De accountant is vaak de vertrouwenspersoon van de ondernemer. De vragen en problemen zijn dus heel divers en niet altijd van financiële aard. Een kleine greep uit de voorbeelden omvat ondernemingsplannen, missie, visie en doelstellingen uitwerken, herstructureringen, overnames, financieringsaanvragen, administratie en fiscale zaken.

Hoe werken jullie samen met Spotcap in kredietaanvragen- en verlening?
Spotcap is een belangrijke partner voor ons. Juist in de gevallen waarin er al een financiering is verstrekt door bijvoorbeeld de bank, waarbij er al zekerheden zijn verstrekt, kan Spotcap een oplossing bieden. Geen zekerheden te hoeven verstrekken is een belangrijk voordeel voor een ondernemer. Daarnaast verloopt een aanvraag snel. Binnen een werkdag geeft Spotcap al terugkoppeling. Die snelheid wordt door een ondernemer enorm gewaardeerd.

We hebben recent samen een ondernemer mogen helpen in zakelijke financiering. Zou je hier meer over kunnen vertellen?
Jazeker. Het betreft hier een ondernemer met een BV, gestart in 2016 met een omzet van ongeveer € 600.000. De onderneming bouwt en verkoopt machines voor het recyclen van oud ijzer. Tijdens de kwartaalbespreking kwam aan de orde dat er binnen twee maanden een liquiditeitsprobleem naderde.  Het bleek dat alle winst die uit de eerdere verkoop van machines behaald was, werd gebruikt om een nieuwe machine te bouwen. Deze was niet bestemd voor de verkoop maar voor demonstratiedoeleinden, om nieuwe kopers te kunnen overtuigen.

Om de tijdelijke liquiditeitskrapte te overbruggen kozen we voor Spotcap. Allereerst om snel zekerheid te krijgen. Daarnaast, niet onbelangrijk, zou de ondernemer geen kosten maken wanneer het krediet toch niet nodig bleek te zijn. Spotcap brengt namelijk pas kosten in rekening vanaf de eerste opname uit het krediet.

Hoe kunnen ondernemers jullie benaderen over vragen met betrekking tot een zakelijke financiering?
Zoutewelle Accountants
Hoofdstraat 107
5171 DK Kaatsheuvel
info@zaccountants.nl
0416-347585

Bent u al partner van Spotcap?

Meld u eenvoudig aan en ontdek de voordelen voor uw klant.