Direct Lender Spotcap Nederland wordt onderdeel van CapitalBox

Spotcap Nederland gaat verder als Capital Box. Aanvragen kunnen gedaan worden via deze link. Voor bestaande klanten wijzigt er niets, zij kunnen inloggen zoals zij gewend zijn. Heeft u als klant vragen, dan kunt u contact opnemen met onze client service afdeling, voor contactgegevens, klik hier. Spotcap Partners ontvangen per mail meer informatie over hun specifieke situatie, daarnaast kunnen zij contact opnemen met hun Spotcap accountmanager. Voor meer informatie over deze transitie kunt u kijken op onze FAQ pagina, klik hier.

In gesprek met Van Hunsel en Govers

van hunsel en govers

Iedere editie van “In Gesprek Met…” spreekt één van onze Accountmanagers met een partner over de ins en outs van zakelijke financiering voor ondernemers. Deze week: Ferhat in gesprek met Ton van Ham van Van Hunsel en Govers. 

Wat is jouw huidige rol en hoe ziet die eruit?
Ik ben actief als bemiddelaar in bedrijfsfinancieringen. Ondernemers schakelen mij in op momenten dat er behoefte is aan vreemd vermogen. Dat kan zijn bij de voorgenomen aankoop of bouw van een bedrijfspand, de lease van bedrijfsmiddelen of de (tijdelijke) behoefte aan werkkapitaal. Verder komt het steeds vaker voor dat banken niet bereid zijn een financiering te verstrekken op bijvoorbeeld verhuurd onroerend goed. Vanuit mijn netwerk lukt het dan vaak om particuliere en/of zakelijke relaties in contact te brengen met de geldvrager om zodoende de financiering toch geregeld te krijgen. Op deze manier krijgt het zogenaamde bankvrij vastgoed financieren vorm en snijdt het mes aan twee kanten; de belegger heeft een mooi rendement en de geldvrager heeft de financiering geregeld.

Jij bent als bedrijfsadviseur bij de Regiobank aangesloten. Kun je hier iets meer over vertellen?
Ik vervul een verbindende rol in het spel tussen financier en ondernemer waarbij ik de ondernemer “ontzorg” door hem van alle rompslomp te verlossen bij het aantrekken van vreemd vermogen. Hierbij richt ik me met name op het MKB waarbij de belangrijkste financieringsdoelen aankoop vastgoed, overnamefinancieringen en werkkapitaalfinancieringen zijn. Tevens adviseer ik ondernemers op bedrijfseconomisch gebied en fungeer daarbij als zogenaamde “trusted advisor”.

Wat maakt jouw werk leuk?
Het leukste aan mijn werk is het intensieve contact met klanten. Samen met de ondernemer zoeken naar de voor hem meest ideale financieringsoplossing. 
De belangen van de klant worden zonder uitzondering centraal gesteld. Omdat ik niet op provisiebasis werk ben ik volledig onafhankelijk en kan ik samen met de klant goed analyseren wat de voor hem beste deal is. Bovendien geef ik vorm aan het relatiebeheer door op regelmatige basis en op eigen initiatief in gesprek te gaan met ondernemer. De binding met de ondernemer wordt hierdoor versterkt waardoor hij bij investeringsvraagstukken opnieuw aan ons denkt als financieringsbemiddelaar. Leuke bijkomstigheid is de spin-off richting de verzekeringsafdeling van ons kantoor.

Kun je iets vertellen over de samenwerking met Spotcap?
De samenwerking met Spotcap in de persoon van mijn accountmanager Ferhat verloopt prima. Het is altijd mogelijk om ruggespraak te houden om zodoende een passend voorstel te kunnen presenteren. Er wordt snel en adequaat gereageerd bij vragen in niet alledaagse vraagstukken. Er wordt een prima begeleiding vanuit Spotcap gegeven.

Als je één ding mocht veranderen in het huidige financieringslandschap, wat zou dit dan zijn?
De provisiestructuur van banken. Voor mijn bemiddeling reken ik een uurtarief of een afgesproken vast bedrag. Hiervoor wordt er een analyse van de cijfers gemaakt en wordt er een toelichting op de voorgenomen investering geschreven waarbij o.a. de missie, visie en strategie van de ondernemer wordt toegelicht. Er wordt dieper ingegaan op de financials zodat het voor een financier gemakkelijk is om conclusies te trekken. Met andere woorden er wordt een panklaar verhaal gepresenteerd over “de vent, de tent en de cent” waarbij de financier nog enkel hoeft aan te geven onder welke voorwaarden en condities hij bereid is te financieren. Toch rekent de bankier bij het afsluiten van de financiering nog steeds afsluit- of behandelingskosten. Dit zijn voor de bank, naast de gebruikelijke marges tussen in- en verkoop van gelden, extra inkomsten die ten laste van de ondernemer komen.

Hartelijk bedankt, Ton! Hoe kunnen ondernemers eventueel met jou in contact komen?

Zie mijn contactgegevens:

Van Hunsel en Govers B.V.
A.F.M. (Ton) van Ham
Tel. 0495-491226
e-mail: ton@vheng.nl

Bent u al partner van Spotcap?

Meld u eenvoudig aan en ontdek de voordelen voor uw klant.