Direct Lender Spotcap Nederland wordt onderdeel van CapitalBox

Spotcap Nederland gaat verder als Capital Box. Aanvragen kunnen gedaan worden via deze link. Voor bestaande klanten wijzigt er niets, zij kunnen inloggen zoals zij gewend zijn. Heeft u als klant vragen, dan kunt u contact opnemen met onze client service afdeling, voor contactgegevens, klik hier. Spotcap Partners ontvangen per mail meer informatie over hun specifieke situatie, daarnaast kunnen zij contact opnemen met hun Spotcap accountmanager. Voor meer informatie over deze transitie kunt u kijken op onze FAQ pagina, klik hier.

In gesprek met NLInvesteert

Niels Doorenspleet

1. Even voorstellen! Kun je iets meer vertellen over jezelf, jouw rol en NLinvesteert?

Niels Doorenspleet, 43 jaar jong. Als regiodirecteur NLInvesteert Oost-Brabant ontzorg ik ondernemers bij het invullen van hun financieringsbehoefte. Vaak ben ik het startpunt bij het aantrekken van financiering, maar als de ondernemer er met een financier niet uitkomt, dan vragen ze mij om de gesprekken weer vlot te trekken. Vanuit NLInvesteert ben ik flexibel en kan ik de ondernemers ontzorgen. We werken samen met ruim 50 financieringspartners, waaronder Spotcap, en we beschikken over een eigen platform met private investeerders. Zo komen we tot de best passende oplossing.

2.Wat heb je hiervoor gedaan?

Ik ben al 19 jaar actief in het financieren van het MKB en grootbedrijf. Bij Fortis Bank en ABN Amro Bank heb ik o.a. gewerkt als kredietanalist, financieringsspecialist en als lid van het regionale managementteam. Ik vond het mooi om de klanten te helpen hun doelen te realiseren, alle kennis binnen zo’n grote organisatie te bundelen en oplossingsgericht in te zetten. Daarnaast ben ik mentor bij een accelerator programma geweest en heb ik mijn kennis verbreed middels opleidingen in o.a. de Lean filosofie en waarderingsvraagstukken.

3. Waar ga je je in deze rol voornamelijk op richten?

Het regionale MKB kan mij benutten als klankbord en steunpilaar voor financieringsvraagstukken. Mede gezien de innovatiekracht in Oost-Brabant en de toenemende erkenning van alternatieve financiers zullen we veel bedrijfsfinancieringen blijven verzorgen. Daarnaast faciliteren we frequent projectontwikkeling en vastgoedfinanciering en financieren we ook aan- en verkoopmomenten van aandelenbelangen. Nadat de financiering is gestart blijf ik betrokken zodat de onderneming ook in de toekomst goed financierbaar blijft.

4. Wat spreekt je aan in jouw regio?

Ik heb in alle hoeken van Nederland en ook in België gewoond en gewerkt. Ik ben getrouwd met een Brabantse en sinds 2019 wonen we met twee dochters van vier en zes jaar oud in Son en Breugel, een heerlijke woonomgeving. De regionale manier van zakendoen spreekt ons aan, waarbij gezegd mag worden dat er binnen de regio weer grote verschillen zijn. Denk aan ’s-Hertogenbosch, Eindhoven en de mooie dorpen en steden met hun eigen charme. Een voorbeeld voor de rest van het land is mijn inziens de samenwerking tussen het MKB en de corporates, waarbij ze elkaar scherp houden en verder helpen. Het effect is dat er vele snelgroeiende bedrijven zijn, resulterend in de sterke economische ontwikkeling van de regio.

5. Wat zijn je doelen voor de komende maanden?

Klanten helpen met hun uitdagingen. Ik kan snel schakelen omdat we bij NLInvesteert intensief samenwerken met zowel banken als gespecialiseerde partijen als Spotcap. Daarnaast heb ik al meerdere keren het investeerders platform van NLInvesteert ingezet. De benodigde middelen laten samenwerken als één effectieve oplossing!

6. Hoe kunnen ondernemers met financieringsvraagstukken jou bereiken?

Via de site https://www.nlinvesteert.nl/regio/oost-brabant, via mijn mobiele tel.nr. 06-10474982 en emailadres ndoorenspleet@nlinvesteert.nl, of via mijn Linkedin profiel. Mijn compagnon Jan de Kleijne en ik werken intensief samen, jullie treffen ons zowel bij klanten als op kantoor in Uden. Neem gerust contact op voor een gesprek. Als je me uitnodigt om een van de regionale mountainbike routes te fietsen kom ik ook!