Direct Lender Spotcap Nederland wordt onderdeel van CapitalBox

Spotcap Nederland gaat verder als Capital Box. Aanvragen kunnen gedaan worden via deze link. Voor bestaande klanten wijzigt er niets, zij kunnen inloggen zoals zij gewend zijn. Heeft u als klant vragen, dan kunt u contact opnemen met onze client service afdeling, voor contactgegevens, klik hier. Spotcap Partners ontvangen per mail meer informatie over hun specifieke situatie, daarnaast kunnen zij contact opnemen met hun Spotcap accountmanager. Voor meer informatie over deze transitie kunt u kijken op onze FAQ pagina, klik hier.

In gesprek met LCJ Corporate Finance

spotcap kennis en tools

Iedere editie van “In Gesprek Met…” spreekt één van onze Accountmanagers met een partner over de ins en outs van zakelijke financiering voor ondernemers. Deze week: Rik in gesprek met Robert-Jan van Kempen van LCJ Corporate Finance.

Kun je iets meer over jezelf en jullie organisatie vertellen?
Ik ben Robert-Jan van Kempen, 51 jaar. Ik startte na jarenlange ervaring als zakelijk adviseur en directeur bij diverse banken mijn eigen financieel advieskantoor, LCJ Corporate Finance. Tijdens mijn carrière in “bankenland” mocht ik zelfstandig aanvragen voor miljoenenkredieten goedkeuren en afkeuren. Daardoor heb ik veel inzicht in waar een kredietverstrekker naar kijkt tijdens een beoordeling.

Waar specialiseren jullie je voornamelijk in?
LCJ Corporate Finance is een onafhankelijk financieel adviesbureau. Feitelijk profileren wij ons als een ‘boutique kantoor’ voor zakelijke financieringen, commercieel strategisch advies en begeleiding bij M&A-trajecten. Dus feitelijk meer dan ‘sec’ financieren.

Met welke vragen en problemen komen ondernemers bij jullie?
Ondernemers benaderen ons veelal voor financieringsvraagstukken waarmee ze niet terecht kunnen bij hun bestaande bank. Soms is er behoefte aan meer advies, naast dat voor het financieringsvraagstuk. Ook kan het zijn dat een ondernemer een adviesgesprek aanvraagt omdat er een ‘acuut probleem is’ en dat de conclusie is dat (tijdelijk) meer liquiditeit de mogelijkheid biedt om snel te groeien of een urgent en onvoorzien financieel probleem op te lossen.

Wat is volgens jou het belangrijkste kenmerk van zakelijk krediet zoals Spotcap dit aanbiedt?
Spotcap biedt de mogelijkheid om kosteloos tussentijds af te lossen. Dat stelt ondernemers vaak ook gerust. Geen ongewenste langlopende verplichtingen die voorafgegaan worden door een lang en moeizaam beslissingstraject. Onze relatiemanager schakelt snel en is blij met iedere aanvraag. Dat zie je helaas weleens anders bij banken. Doorlooptijden zijn bij deze reguliere partijen soms lang en de werkdruk voor de accountmanagers merkbaar hoog. Bij Spotcap wordt je aanvraag altijd met veel enthousiasme in behandeling genomen.

We hebben recent samen een ondernemer mogen helpen in zakelijke financiering. Zou je hier meer over kunnen vertellen?
Ik denk hierbij aan een recente klant: een gerenommeerd recruitmentbedrijf. Zij draaien een prachtige en jaarlijkse groeiende miljoenenomzet. Echter was er een probleem met de liquiditeit in de periode dat het vakantiegeld moest worden uitbetaald. Inmiddels was dit het tweede jaar dat we deze partij samen met Spotcap het benodigde zetje in de rug konden geven. Niet alleen wij zijn zeer tevreden, maar ook de ondernemers zijn enthousiast. Vorig jaar moesten we snel schakelen op deze aanvraag. Nu eigenlijk weer. En wederom hebben we een succes behaalt voor onze klant.

Hoe kunnen ondernemers jullie benaderen over vragen met betrekking tot een zakelijke financiering?
Ondernemers kunnen ons bereiken via het contactformulier op onze website: www.lcjcf.nl
Ons kantoor in Laren bellen: 035-2031616
Of heel modern een whatsapp sturen: 06-28980144

Bent u al partner van Spotcap?

Meld u eenvoudig aan en ontdek de voordelen voor uw klant.