Direct Lender Spotcap Nederland wordt onderdeel van CapitalBox

Spotcap Nederland gaat verder als Capital Box. Aanvragen kunnen gedaan worden via deze link. Voor bestaande klanten wijzigt er niets, zij kunnen inloggen zoals zij gewend zijn. Heeft u als klant vragen, dan kunt u contact opnemen met onze client service afdeling, voor contactgegevens, klik hier. Spotcap Partners ontvangen per mail meer informatie over hun specifieke situatie, daarnaast kunnen zij contact opnemen met hun Spotcap accountmanager. Voor meer informatie over deze transitie kunt u kijken op onze FAQ pagina, klik hier.

In Gesprek Met Credion Zeeland

Iedere editie van “In Gesprek Met…” spreekt één van onze Accountmanagers met een partner over de ins en outs van zakelijke financiering voor ondernemers. Deze week: Nick in gesprek met Hans van Dienst van Credion Zeeland.

Kun je iets meer over jezelf en jullie organisatie vertellen?
Credion Zeeland is onderdeel van Schipper Groep, een accountantsgroep met 12 kantoren in Zuid-West Nederland. Ik ben actief in heel de provincie Zeeland voor heel het MKB, dus niet alleen voor de Schipper klanten. Voordat ik in 2015 als adviseur bij Credion startte, ben ik ruim 25 jaar actief geweest als zakelijk accountmanager in het bankwezen. Ik mag dus zeggen dat ik redelijk goed op de hoogte ben van de financieringsmogelijkheden.

Waar specialiseert Credion Zeeland zich voornamelijk in?
Eigenlijk specialiseren wij ons niet zozeer in een bepaalde soort financiering of branche. Alle sectoren komen voorbij en ook bedrijven in allerlei soorten omvang. Onze expertise is het bieden van een passende financieringsoplossing.

Met welke vragen en problemen komen ondernemers bij jullie?
Ondernemers die geen financiering krijgen bij de bank en op zoek zijn naar een oplossing, maar ook ondernemers die niet goed weten hoe ze een financieringsaanvraag moeten indienen en waar dat de meeste kans van slagen heeft. Voor de meeste vragen hebben wij wel een oplossing. Het lastigste is wel de startende ondernemer met een financieringsvraag. Het aantal financiers die geïnteresseerd zijn in starters is wel erg beperkt.

Hoe werken jullie samen met Spotcap in kredietverlening?
Behoorlijk intensief mag ik wel zeggen. De oplossing die Spotcap biedt heb ik al vele malen kunnen inzetten. Met name snelheid en flexibiliteit zijn daarbij onderscheidend en worden door de klant zeer op prijs gesteld.

We hebben recent samen een ondernemer mogen helpen in zakelijke financiering. Zou je hier meer over kunnen vertellen?
We hebben er recentelijk zelfs meerdere kunnen helpen. Wat ik in het algemeen heel sterk vind is de overbruggingsmogelijkheid die Spotcap biedt. Hetzij een overbrugging tot een definitieve financiering of de overbrugging van een tijdelijke dip in de omzet zoals bij seizoensbedrijven. Met name dat laatste komt natuurlijk in de horeca en recreatiesector in Zeeland nog wel eens voor. Zo hebben we recent nog een standpaviljoen kunnen helpen waarvoor de winterperiode net iets te lang duurde. Maar ook bedrijven met een track record die een extra vestiging openen of extra voorraad willen aanleggen kunnen we met de Spotcap oplossing helpen. En snel!

Meer weten over Credion Zeeland?

Naar de website

Bent u al partner van Spotcap?

Meld u eenvoudig aan en ontdek de voordelen voor uw klant.