Direct Lender Spotcap Nederland wordt onderdeel van CapitalBox

Spotcap Nederland gaat verder als Capital Box. Aanvragen kunnen gedaan worden via deze link. Voor bestaande klanten wijzigt er niets, zij kunnen inloggen zoals zij gewend zijn. Heeft u als klant vragen, dan kunt u contact opnemen met onze client service afdeling, voor contactgegevens, klik hier. Spotcap Partners ontvangen per mail meer informatie over hun specifieke situatie, daarnaast kunnen zij contact opnemen met hun Spotcap accountmanager. Voor meer informatie over deze transitie kunt u kijken op onze FAQ pagina, klik hier.

In gesprek met Claassen, Moolenbeek & Partners (2/3)

claassen, moolenbeek & partners

Iedere editie van “In Gesprek Met…” spreekt één van onze Accountmanagers met een partner over de ins en outs van zakelijke financiering voor ondernemers. Deze week: Ferhat in gesprek met Louis van Besouw van Claassen, Moolenbeek & Partners.

Kun je iets vertellen over jouw achtergrond?
Mijn naam is Louis van Besouw en ik ben vanaf 2006 actief als bedrijfsadviseur. In 1987 ben ik afgestudeerd aan de TU Eindhoven Werktuigbouwkunde. Ik ben achtereenvolgens werkzaam geweest bij productiebedrijven als bedrijfsleider, Business-Unit manager, Technisch Directeur en uiteindelijk ook mede-eigenaar geworden. In 2006 heb ik mijn aandelen verkocht en ben ik het bedrijfsadvies ingegaan. Ik hou me nu vooral bezig met financieringen, waardering van bedrijven en bedrijfsovernames.

Kun je iets vertellen over de relatie en samenwerking met Spotcap?
Wij verwijzen ondernemers met financieringsvraagstukken door wanneer deze passen bij de propositie van Spotcap. Het aanvragen van de financiering verloopt via het online portal en er volgt snel reactie op een aanvraag. We communiceren via korte lijntjes met onze vaste accountmanager Ferhat. Ik heb nu drie casussen bij Spotcap ingediend, waarvan er reeds twee zijn gefinancierd.

Heb je voorbeelden van een of meerdere mooie cases die je met Spotcap hebt gedaan?
Eén aanvraag betrof een bruidsmodezaak in Deurne. Het bedrijf heeft het afgelopen jaar fors geïnvesteerd in uitbreiding van haar locatie, naar ruim 11.000 m2 aan unieke winkelbeleving. Helaas liep de bouw enige vertraging op, waardoor de oplevering ongelukkig in het seizoen viel. Hierdoor was extra werkkapitaal nodig voor uitbreiding en het langer aanhouden van de voorraad. In een samenwerking tussen Spotcap en Claassen, Moolenbeek & Partners is vervolgens binnen twee weken samen met de huisbankier een oplossing uitgewerkt. De uitbreiding van de kredietruimte door Spotcap maakt het mogelijk voldoende voorraad te behouden en biedt de onderneemster voldoende tijd om de omzetgroei te realiseren.

Een tweede casus betrof een aanvraag voor een IT-bedrijf. Dit innovatieve bedrijf heeft vanwege de groeiende omzet werkkapitaal nodig om de extra personeels- en opleidingskosten te kunnen voorfinancieren. Ook hiervoor bood Spotcap snel een passende oplossing ter overbrugging.

 

Wat vind je prettig aan de samenwerking met Spotcap/Ferhat?
De transparante werkwijze en persoonlijke aanpak. Na het indienen van een aanvraag neemt Spotcap direct contact op, daarnaast denken ze mee en is er snel duidelijkheid.

Wat zou je een ondernemer die op zoek is naar financiering voor zijn bedrijf willen adviseren of meegeven?
Kijk niet alleen naar de winstgevendheid per eenheid product, maar analyseer ook of de hoeveelheid werkkapitaal die je gebruikt om die winstgevendheid te realiseren niet minder kan. Een financiering kan daarbij een overbrugging zijn om tot een oplossing te komen.

Ps. Meer lezen over CM&P? Lees ook het interview met Roeland Verbeet.

Bent u al partner van Spotcap?

Meld u eenvoudig aan en ontdek de voordelen voor uw klant.