Direct Lender Spotcap Nederland wordt onderdeel van CapitalBox

Spotcap Nederland gaat verder als Capital Box. Aanvragen kunnen gedaan worden via deze link. Voor bestaande klanten wijzigt er niets, zij kunnen inloggen zoals zij gewend zijn. Heeft u als klant vragen, dan kunt u contact opnemen met onze client service afdeling, voor contactgegevens, klik hier. Spotcap Partners ontvangen per mail meer informatie over hun specifieke situatie, daarnaast kunnen zij contact opnemen met hun Spotcap accountmanager. Voor meer informatie over deze transitie kunt u kijken op onze FAQ pagina, klik hier.

In gesprek met Claassen, Moolenbeek & Partners (1/3)

spotcap kennis en tools

Iedere editie van “In Gesprek Met…” spreekt één van onze Accountmanagers met een partner over de ins en outs van zakelijke financiering voor ondernemers. Deze week: Ferhat in gesprek met Roeland Verbeet van Claassen, Moolenbeek & Partners.  

Kun je iets meer over jezelf en jullie organisatie vertellen?
Mijn naam is Roeland Verbeet en ik ben vanaf 2018 partner bij Claassen, Moolenbeek & Partners Zuid-West Nederland (gevestigd in Breda). CM&P is een sinds 1983 landelijk opererend (30 vestigingen, 70 partners) organisatieadviesbureau dat zich richt op Bedrijfskundig en Financieel advies. Onze missie is Ondernemers succesvol(ler) maken!

Voorheen was ik werkzaam in de financiële sector. Daarin heb ik diverse functies gehad, waaronder Accountmanager Private Banking, Directeur Particulieren en als laatste Manager Grootzakelijk. In die rol was ik verantwoordelijk voor een team dat zakelijke klanten bediende met omzetten tot € 100 miljoen. Mijn passie voor Bedrijfskunde is verder gegroeid tijdens mijn studie Bedrijfskunde aan de RSM / Erasmus Universiteit in Rotterdam. De drive en energie van ondernemers die vertellen over waar ze met hun bedrijf mee bezig zijn of naar toe willen, heb ik vaak mogen ervaren tijdens mijn werk binnen de bank. De laatste jaren zorgde dit voor steeds meer prikkels om deze energie zelf ook iedere dag te gaan beleven.

De combinatie van Bedrijfskundig (passie) en Financieel (ervaring) advies maakt dat CM&P mij past als een jas.

Waar specialiseren jullie je voornamelijk in?

  • Strategie; Het opstellen en herijken van ondernemingsplannen en verdienmodellen, inclusief concrete doelstellingen en evaluatiemomenten om bij te kunnen sturen indien nodig.
  • Bedrijfsfinancieringen; Vanuit de strategische ambitie om (autonoom) te willen groeien, ontstaat vaak de wens om te investeren. Die investeringen moeten in veel gevallen (gedeeltelijk) gefinancierd worden. Door de kennis van de verschillende partijen die actief zijn op de financiële markten (zoals o.a. banken, fintech bedrijven, factoringmaatschappijen, crowdfundingplatforms en ‘informal investors’), kunnen wij voor klanten goed en snel de best passende oplossing realiseren.
  • Bedrijfsoverdracht; De integrale begeleiding van aan- en verkooptrajecten van het eerste idee tot en met de implementatie en integratie van de verschillende partijen.
  • Managementondersteuning; Ondernemen is complex en dynamisch, waardoor het niet altijd lukt om alle aspecten goed en volledig te beheersen. Vanuit CM&P bieden we hiervoor op interim basis ondersteuning, waarbij we soms hands on aan de slag gaan en soms mensen binnen de organisatie leren hoe ze bepaalde dingen (beter) kunnen doen.

Met welke vragen en problemen komen ondernemers bij jullie?
Dat is zeer divers en varieert van “ik wil een bedrijf starten en heb daarvoor een ondernemingsplan en een financiering nodig” via “ik wil een investering doen, maar weet niet wat de beste manier is om dit te financieren” en “ik wil (verder) groeien, maar heb hulp nodig met een gestructureerde aanpak” tot “Ik vind dat het tijd wordt om na te gaan denken over een overdracht van het bedrijf naar mijn kinderen”.

Hoe werken jullie samen met Spotcap in kredietaanvragen- en verlening?
We hebben hele korte lijnen met onze accountmanager Ferhat Öztürk. Met hem kunnen we sparren over de inhoud en analyse van een casus. Daarnaast maken we gebruik van het online platform dat voor ons als partner van Spotcap beschikbaar is.

Wat is volgens jou het belangrijkste kenmerk van zakelijk krediet zoals Spotcap dit aanbiedt?

  • Snelheid.
  • Duidelijkheid m.b.t. het proces, de benodigde informatie en de voorwaarden.
  • Flexibiliteit m.b.t. de mate waarin gebruik gemaakt kan worden van de faciliteit die beschikbaar gesteld wordt.
  • Het uitgangspunt is om in oplossingen te denken, niet in problemen en risico’s. We gaan samen op zoek naar de beste oplossing voor een klant.

We hebben recent samen een ondernemer mogen helpen in zakelijke financiering. Zou je hier meer over kunnen vertellen?
Een recente aanvraag betrof een mooi en innovatief productiebedrijf (omzet € 10 miljoen). Het bedrijf heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in een nieuw machinepark. De onderneming heeft vervolgens tijd nodig gehad om de machines zowel kwalitatief als kwantitatief optimaal op elkaar af te stemmen. De consequentie hiervan is dat de perspectieven uitstekend zijn, maar de historische cijfers onvoldoende winst laten zien om ook voldoende buffers op te kunnen bouwen m.b.t. de liquiditeitspositie. De productiekosten voor de order (en nieuwe klant) konden uit eigen middelen niet gefinancierd worden en de huisbank (met wie de relatie verder prima is), lukte het ook niet om binnen de gewenste tijdlijn uitsluitsel te geven. In een samenwerking tussen Spotcap en Claassen, Moolenbeek & Partners is vervolgens binnen twee weken een flexibele oplossing uitgewerkt, waarover de klant zeer tevreden is. De tijdelijke uitbreiding van de kredietruimte maakt het produceren van de order immers alsnog mogelijk met bovendien een grote kans op herhaalopdrachten.

Hoe kunnen ondernemers jullie benaderen over vragen met betrekking tot een zakelijke financiering? 

Roeland Verbeet
Claassen, Moolenbeek & Partners
https://www.cmenp.nl
roeland.verbeet@cmenp.nl
tel: 040 212 11 20
mobiel: 0651 19 32 09

PS: Lees ook “In gesprek met Claassen, Moolenbeek & Partners” deel 2!

Bent u al partner van Spotcap?

Meld u eenvoudig aan en ontdek de voordelen voor uw klant.