Direct Lender Spotcap Nederland wordt onderdeel van CapitalBox

Spotcap Nederland gaat verder als Capital Box. Aanvragen kunnen gedaan worden via deze link. Voor bestaande klanten wijzigt er niets, zij kunnen inloggen zoals zij gewend zijn. Heeft u als klant vragen, dan kunt u contact opnemen met onze client service afdeling, voor contactgegevens, klik hier. Spotcap Partners ontvangen per mail meer informatie over hun specifieke situatie, daarnaast kunnen zij contact opnemen met hun Spotcap accountmanager. Voor meer informatie over deze transitie kunt u kijken op onze FAQ pagina, klik hier.

In gesprek met Bankk Financiering en Overname

Iedere editie van “In Gesprek Met…” spreekt één van onze Accountmanagers met een partner over de ins en outs van zakelijke financiering voor ondernemers. Deze week: Niek in gesprek met Marcel Annema van Bankk Financiering en Overname.

Kun je iets meer over jezelf en jullie organisatie vertellen?
Wij startten in 2010 met de begeleiding en bemiddeling van bedrijfsfinancieringen. In 2011 zijn we ons tevens gaan toeleggen op de begeleiding en bemiddeling bij verkoop & aankoop van MKB-bedrijven. Deze beide bedrijven zijn ruim 5 jaar geleden samen gegaan onder de naam BANKK Bedrijfsfinanciering & Bedrijfsovername. BANKK (met 2 K’s) is geen bank (met 1 k), wij helpen ondernemers aan het verkrijgen van een passende bedrijfsfinanciering. Marcel Annema is de grondlegger en directeur van BANKK B.V. en de specialist bij Bedrijfsfinanciering & Bedrijfsovername. Hij heeft ruim 12 jaar bij diverse lokale Rabobanken en voor Rabobank Nederland gewerkt. In zijn laatste dienstjaren bij de Rabobank, zag hij al aankomen dat de markt van bedrijfsfinanciering drastisch ging veranderen. Waar eerder de bedrijfsadviseur van de bank de ondernemer ook echt hielp om van zijn bedrijf een succes te maken, werd dat nu ineens anders. De ondernemer dient er nu zelf voor te zorgen zijn financieringsplannen goed onderbouwd voor te leggen bij de bank, waarbij deze ondernemer niet weet hoe de bank eigenlijk naar een financiering kijkt.

Waar specialiseren jullie je voornamelijk in?
BANKK is specialist in de bemiddeling en begeleiding tot het verkrijgen van bedrijfsfinancieringen tussen € 100.000 en € 100 miljoen voor het MKB in Nederland. Daarnaast begeleiden en bemiddelen we van A tot Z bij de aankoop, verkoop, fusie en samenwerking van bedrijven in Nederland. Wij zijn een onafhankelijke partij, wij zijn dus niet gelieerd aan een bank, accountantskantoor of financier. BANKK kijkt naar wat de beste financieringsvorm is voor de onderneming van zijn/haar klant. De financieringsmarkt in Nederland kennen wij erg goed en wij zorgen ervoor dat de ondernemer op een passende manier bij de juiste financier wordt gefinancierd.

Met welke vragen en problemen komen ondernemers bij jullie?
Ondernemers komen bij ons met heel diverse vragen. Dit kan variëren van op korte termijn een liquiditeitsprobleem opvangen tot het financieren van een bedrijfspand, waarbij er een lening benodigd is over circa 25 jaar. In de afgelopen periode van economische crisis hebben we ook veel bereddering en herfinancieringstrajecten bij bedrijven gedaan, waarbij er veel bedrijven uiteindelijk niet failliet zijn gegaan. In dergelijke trajecten gaan we dan om tafel met schuldeisers, banken, leveranciers, financiers, belastingdienst en andere schuldeisers om een plan van aanpak te maken met als doel om de onderneming er bovenop te helpen.

Hoe werken jullie samen met Spotcap in kredietaanvragen- en verlening?
Onze ervaring met Spotcap is positief. Middels een aantal standaard gegevens, kunnen zij snel kijken wat de mogelijkheden zijn. De financieringsgrens en de looptijd van Spotcap is de afgelopen jaren behoorlijk verruimd. De minimale jaaromzet van de onderneming dient € 200.000 te zijn en de onderneming dient minimaal 24 maanden ingeschreven te zijn bij de Kamer van Koophandel. In deze 24 maanden dient er geen sprake te zijn geweest van een faillissement of insolventie van de onderneming. De onderneming dient te beschikken over een zakelijke bankrekening bij een Nederlandse bank.

Wat is volgens jou het belangrijkste kenmerk van zakelijk krediet zoals Spotcap dit aanbiedt?
Spotcap financiert zonder aanvullende zekerheden te vragen zoals inventaris, machines, voorraden of debiteuren. Er is ook geen onderpand benodigd. De aanvragen worden daarnaast snel beoordeeld. De financiering is bij Spotcap flexibel, deze kan worden verlengd en er kan tussentijds boetevrij worden afgelost. Spotcap is een goede oplossing voor ondernemers met een werkkapitaal behoefte tot een bedrag van € 350.000. Dit kan dus ook prima in een zogenoemde “gestapelde financiering” waarbij de financieringsbehoefte van de onderneming door meerdere financiers wordt ingevuld enj Spotcap het werkkapitaal financiert.

Hoe kunnen ondernemers jullie benaderen over vragen met betrekking tot een zakelijke financiering?
Het bezoekadres van BANKK Bedrijfsfinanciering & Bedrijfsovername is:
Lavendelheide 12 9202 PD DRACHTEN
Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 0512 820234 of mail naar info@bankk.nl.
Voor meer informatie over BANKK, zie onze website www.bankk.nl.

Bent u al partner van Spotcap?

Meld u eenvoudig aan en ontdek de voordelen voor uw klant.