Direct Lender Spotcap Nederland wordt onderdeel van CapitalBox

Spotcap Nederland gaat verder als Capital Box. Aanvragen kunnen gedaan worden via deze link. Voor bestaande klanten wijzigt er niets, zij kunnen inloggen zoals zij gewend zijn. Heeft u als klant vragen, dan kunt u contact opnemen met onze client service afdeling, voor contactgegevens, klik hier. Spotcap Partners ontvangen per mail meer informatie over hun specifieke situatie, daarnaast kunnen zij contact opnemen met hun Spotcap accountmanager. Voor meer informatie over deze transitie kunt u kijken op onze FAQ pagina, klik hier.

In gesprek met Auxilium 2.0

logo auxilium

Een tijdje geleden gingen we al eens in gesprek met Marco Kastelein van Auxilium Adviesgroep. Sinds dit jaar is Remco van den Akker als nieuwe adviseur aangesloten in het team van Marco. Hoe gaat het met Auxilium en met de adviseurs? Hoe kijken zij naar de huidige situatie in de markt? In deze Q&A stelt Remco zich aan u voor en beantwoorden de heren enkele vragen met betrekking tot de huidige situatie.

Voorstelrondje! Wie is Remco en welke voor rol vervult hij bij Auxilium?
Remco: Sinds 1 januari ben ik actief bij Auxilium. Daarvoor heb ik bij onder meer Rabobank en ING gewerkt, de laatste jaren bij Bijzonder Beheer bij lokale banken en in Utrecht. Ook voor banken verandert er veel in de markt, er zijn steeds meer alternatieven beschikbaar waar ik dan ook steeds vaker mee in aanraking kwam. Op een bepaald moment merkte ik dat ik bij Bijzonder Beheer steeds vaker met klanten te maken kreeg die goed geholpen zouden zijn met oplossingen binnen de alternatieve financiering, die ik helaas niet vanuit de bank kon aandragen. Dit doordat ik daar te weinig kennis van had. Ik ging op zoek naar nieuwe mogelijkheden en kwam via een oud-studiegenoot in contact met Auxilium.

remco van den akker

Wat trok je aan in het werken bij/voor Auxilium?
Remco: Auxilium heeft een groot portfolio met veel mooie accountantskantoren. Voor de klanten van Auxilium wordt niet gekeken naar kortetermijnwinst, maar juist naar langetermijnrelaties. We investeren samen in de kennis van accountants, en zoeken samen naar oplossingen voor de klant van deze accountant.

Hoe werken jij en Marco samen?
Remco: We werken in een team van drie man plus een aantal interim medewerkers. Het samenwerken bestaat veelal uit overleggen en sparren. We helpen leden van Auxilium met vraagstukken en zijn ook proactief bezig met het naar boven halen van de behoefte die bij klanten ligt. We leiden accountants op, geven trainingen en cursussen en zijn daarnaast reactief bezig met het beantwoorden van kennisvragen. Daarnaast zijn we vooral druk met financieringsaanvragen.

Hoe is jullie werk de afgelopen maanden veranderd, ten opzichte van de maanden ervoor?
Remco: Ik zat net bij Auxilium toen de coronasituatie om de hoek kwam kijken. Aan het begin bestond mijn werk meer uit kennis maken met accountants en het delen van kennis met accountants. Op dit moment zien we steeds meer kortetermijnproblematiek ontstaan, waar we samen met de afdeling oplossingen voor zoeken. We maken daarbij echt een doorkijk naar de toekomst en proberen ons te richten op de langere termijn.

Wat zien jullie op dit moment gebeuren in de markt?
Marco: Ons vak is inhoudelijk niet veranderd, maar de markt is ontzettend volatiel en in beweging op dit moment. Er ligt een grote focus op het overeind houden van de economie, die hard geraakt is. Aan de andere kant zie je juist ondernemingen die goed in kunnen spelen op de huidige situatie en daarbij enorme groei doormaken. Denk bijvoorbeeld aan de stijging in de verkoop van barbeques. Ondernemers die aan die vraag voldoen, hebben het op dit moment goed voor elkaar. We zien dan ook een soort tweespalt in de markt ontstaan, waarbij aan de ene kant bedrijven het heel zwaar hebben en aan de andere zijde juist groeikansen ontstaan.

Remco: Om daarin aan te vullen: we bewegen in ons werk momenteel heel veel van links naar rechts. Het ene moment bespreek je met een ondernemer een op handen zijnde faillissement, het andere moment zit je met een enthousiaste groeiondernemer om de tafel. Het is een continue afwisseling tussen de “zwarte pet” en de “roze bril”. We zien daarin de diverse financieringspartijen ook verschillende acteren. Wij onderhouden de contacten en kunnen aan de accountants mee geven hoe iedereen in de wedstrijd staat.

Marco: Het is voor ondernemers natuurlijk een zware periode, maar het maakt ons werk wel ontzettend interessant. We trekken er veel lering uit.

Waar gaat de markt volgens jullie naartoe?
Marco: Door die tweespalt in de markt die ik al beschreef, denk ik dat er in de nabije toekomst nog meer kansen ontstaan. De economie is niet volledig lamgeslagen, juist de groeiende ondernemers die op actuele vraag inspelen hebben dringend behoefte aan financiering. Ik zie daarin dan ook veel kansen voor de alternatieve financieringsmarkt. Je ziet dat banken druk zijn met aanvragen voor noodkredieten, maar waar kunnen de ondernemers die nog wél groeien straks terecht? Ik denk dat alternatieve financieringspartijen, en zo ook Spotcap, deze klanten moeten gaan bedienen.

marco kastelein


Wat willen jullie ondernemers meegeven voor de komende tijd?

Marco: Meebewegen met de veranderingen in de markt, dat is op dit moment ontzettend belangrijk. We zien op dit moment veel ondernemers die hun businessmodel eens goed onder de loep nemen: waar kan ik innoveren, wat is er nog mogelijk, op welke kansen kan ik inspelen? Sommige ondernemers doen het zó goed, je ziet hoe de horeca zich aanpast aan bestellen en afhalen, hoe koks zich aanpassen aan thuiscatering. Die ondernemers die zich zo weten aan te passen zitten vaak gewoon nog op 90% van hun omzet. Het is zo belangrijk om jezelf scherp te houden en samen met je adviseur te kijken naar wat wel en niet kan op dit moment.

Remco: Neem hier ook vooral de tijd voor, om voor jezelf duidelijk te krijgen wat voor jou gaat werken de komende tijd. En zoek er vooral de juiste mensen bij om samen met jou te werken aan de toekomst.

Marco: We leren mooie lessen in deze tijden. We leren thuiswerken, anders communiceren en op sommige vlakken de controle wat meer los te laten. Als je goed kijkt, zie je ontzettend veel kansen. En als je slim bent speel je daar vervolgens op in.