Als gevolg van het coronavirus is het maximaal aan te vragen bedrag tijdelijk aangepast naar €150.000. Daarbij worden aanvragen uit specifieke sectoren (toerisme, horeca, vrijetijdsbesteding, land- en tuinbouw, transport, uitzendbranche) tijdelijk niet in behandeling genomen.Voor meer informatie en onze contactgegevens, klik hier

Kickstart het nieuwe jaar met deze wijzigingen voor ondernemers

Wijzigingen ondernemers

De feestdagen zijn voorbij, het nieuwe jaar is gestart en ongemerkt zitten we alweer halverwege januari. Voordat we onszelf verliezen in de dagelijkse bezigheden, is het goed om even vooruit te kijken. In 2020 veranderen er namelijk weer een heleboel wetten en regels, waarmee jij als ondernemer gegarandeerd mee te maken krijgt. Maar geen zorgen: hieronder hebben we de belangrijkste wijzigingen voor 2020 op een rijtje gezet!

Voor kleine ondernemers, zzp’ers en eenmanszaken veranderen er de volgende dingen:

Nieuwe kleine ondernemersregeling (KOR)
De KOR is een regeling voor ondernemers die te maken heeft met belastingvrijstelling. In de oude KOR werd gekeken naar de hoeveelheid btw die je als ondernemer had betaald. Je moest als ondernemer zelf de btw die je had betaald aftrekken van de btw die je aan klanten rekende. Kwam dit onder een bepaald bedrag uit, dan kreeg je (gedeeltelijk) vrijstelling.

In de nieuwe KOR kijkt de belastingdienst enkel naar je omzet. Is je omzet lager dan €20.000? Dan ben je volgens de nieuwe regeling vrijgesteld van BTW en hoef je ook geen aangifte te doen. Ook rechtspersonen, zoals stichtingen, verenigingen en BV’s kunnen gebruik maken van de nieuwe KOR. Dit was voorheen niet het geval.

Zelfstandigenaftrek stapsgewijs omlaag
De overheid wil fiscale verschillen tussen zelfstandigen en werknemers kleiner maken. Daarom gaat vanaf 2020 de zelfstandigenaftrek stapsgewijs omlaag, wat betekent dat zzp’ers minder korting ontvangen over hun inkomstenbelasting. De aftrek daalt dit jaar met 250 euro naar 7030 euro en zal de komende jaren stapsgewijs dalen, naar uiteindelijk 5000 euro in 2028.

Omdat tegelijkertijd de arbeidskorting en algemene heffingskorting omhoog gaan, gaan de meeste zzp’ers er alsnog op vooruit in 2020.

Nieuwe BTW-nummers
Voor eenmanszaken en ZZP’ers geldt vanaf 1 januari een nieuw btw-identificatienummer. Ondernemers ontvingen dit nieuwe nummer in de afgelopen maanden ter vervanging van het oude btw-nummer. In de oude versie was het burgerservicenummer van de ondernemer verwerkt, wat het privacygevoelig maakte.

Heb je personeel in dienst? Dan verandert er dit jaar wellicht behoorlijk wat voor jou als werkgever. Vanaf 1 januari gaat namelijk de Wet Arbeid in Balans (WAB) van kracht, waarmee de overheid de fiscale verschillen tussen zelfstandigen en werknemers kleiner wil maken.

Flexwerkers worden duurder
In 2020 wil de overheid het aantrekkelijker maken om mensen in vast dienstverband aan te nemen. Daarom gaan werkgevers voor vaste werkkrachten een lage ww-premie betalen en voor flexkrachten een hoge ww-premie. Het verschil tussen de premies bedraagt 5%-punt. De sectorpremie die voorheen werd gehanteerd, komt te vervallen. De wijziging heeft vooral impact in de horeca- en vrijetijdssector, die traditioneel gezien met veel flexkrachten werken in het hoogseizoen.

Oproepkrachten niet langer 24/7 oproepbaar
Voorheen mocht je oproepkrachten in principe 24/7 oproepen. Vanaf dit jaar moeten oproepkrachten minimaal vier dagen van tevoren op de hoogte zijn van hun diensten. Ook mag je oproepkrachten maximaal een jaar in dienst hebben voordat je ze een vast aantal uren moet geven, tenzij ze zelf graag oproepkracht willen blijven.

Mooie doelen voor het nieuwe jaar?

Vraag vrijblijvend aanvullende financiering aan

Doe de quickscan

Payroll medewerkers gelijke rechten
Vanaf dit jaar krijgen payroll medewerkers dezelfde juridische rechten en positie als ‘normale’ medewerkers.

Ontslag bij vast contract wordt makkelijker
Er veranderen meerdere dingen in de ontslagregeling voor werkgevers én werknemers bij een vast dienstverband. Voorheen mochten werkgevers slechts één reden aandragen voor ontslag, vanaf nu mogen dat meerdere redenen zijn. Wel ontvangt de werknemer in zo’n geval een hogere ontslagvergoeding.

Wijzigingen in transitievergoeding
Werknemers ontvangen bij ontslag vanaf nu een transitievergoeding vanaf de eerste werkdag bij hun werkgever. Voorheen gold dit na twee jaren in dienstverband. Echter, werknemers die langer dan tien jaar in dienst zijn ontvangen een lagere vergoeding dan voorheen. Vergoedingen voor 50-plussers, die voorheen extra hoog waren, zijn vanaf 2020 ook een stuk lager.

Langer een tijdelijk contract
In 2019 mocht je werknemers maximaal drie tijdelijke contracten geven in twee jaar tijd. Vanaf nu geldt dit voor maximaal drie jaar, voordat het contract automatisch in een vast contract overgaat. Je kunt tijdelijke medewerkers nu dus iets langer aanhouden.

Minimumloon omhoog
Het wettelijk minimumloon voor mensen van 21 jaar en ouder stijgt dit jaar met 18 euro naar 1653,60 euro bruto per maand.

We hopen jij als ondernemer iets hebt aan dit overzicht. Kickstart het nieuwe jaar en doe je voordeel met deze nieuwe regelingen!