Direct Lender Spotcap Nederland wordt onderdeel van CapitalBox

Spotcap Nederland gaat verder als Capital Box. Aanvragen kunnen gedaan worden via deze link. Voor bestaande klanten wijzigt er niets, zij kunnen inloggen zoals zij gewend zijn. Heeft u als klant vragen, dan kunt u contact opnemen met onze client service afdeling, voor contactgegevens, klik hier. Spotcap Partners ontvangen per mail meer informatie over hun specifieke situatie, daarnaast kunnen zij contact opnemen met hun Spotcap accountmanager. Voor meer informatie over deze transitie kunt u kijken op onze FAQ pagina, klik hier.

In gesprek met onze HR & Office Manager Thessa

thessa van liempdt

Regelmatig gaan wij in gesprek met onze eigen collega’s, om een kijkje achter de schermen te bieden bij Spotcap. Deze week is het Internationale HR-dag, dus wie beter te interviewen dan onze eigen HR-verantwoordelijke Thessa!  We vragen Thessa naar haar rol en verantwoordelijkheden, maar ook naar hoe zij als HR-verantwoordelijke omgaat met de Covid-19 situatie. Lees verder en ontdek ook wat Thessa’s tips en lessen zijn voor de huidige tijden. 

Hoe zie je jouw rol als verantwoordelijke voor HR binnen Spotcap Nederland?
Als HR-verantwoordelijke en Office Manager voor ons kantoor in Amsterdam zorg ik ervoor dat alles reilt en zeilt en dat iedereen zijn/haar werk goed kan doen. Hiernaast werk ik ook samen met mijn collega Lucy van Spotcap UK en onze CEO Niels aan het HR-programma van Spotcap. Dit bestaat uit veel verschillende aspecten, zoals Recruitment, het uitzetten van het HR-beleid, Learning & Development, Performance Management enzovoorts. We werken aan het opzetten en implementeren van nieuwe structuren en daarnaast aan het verbeteren van bestaande onderdelen. Op projectmatige basis zijn er ook veel samenwerkingen met andere collega’s uit het team.

Daarnaast bestaat een deel van mijn werk uit de HR-administratie, waarbij je bijvoorbeeld kan denken aan de payroll, contracten en verlofregistratie en het up-to-date houden van het HR-systeem.. En natuurlijk ben ik er voor het team als luisterend oor maar ook om te adviseren en te begeleiden bij allerhande onderwerpen.

Wat is het dat jouw werk leuk maakt?
Geen dag is hetzelfde! Daarnaast haal ik veel voldoening uit het werken met mensen en de diversiteit.

Hoe verschillen de afgelopen maanden binnen het bedrijf ten opzichte van de maanden daarvoor?
De wereld, en daarmee ook onze wereld, is plotsklaps tot stilstand gebracht. We werken allemaal thuis in plaats van op kantoor, waarbij mijn rol als Office Manager wat meer naar de achtergrond is verschoven en HR deze dagen een nog prominentere rol speelt. De Covid-19 crisis raakt ons allemaal, waarbij we te maken hebben met veel veranderingen, onzekerheid en angsten en dit doet een beroep op onze flexibiliteit, aanpassingsvermogen en veerkracht. De focus ligt dan ook veel meer op het monitoren, ondersteunen en faciliteren van het team en het meebewegen met de ontwikkelingen en op basis hiervan prioriteren.

Hoe zorg je ervoor dat het Spotcap team gezond, gemotiveerd en aan boord blijft?
Vrij snel nadat wij allemaal vanuit huis zijn gaan werken zijn we begonnen met het organiseren van een quarantaine programma om het team betrokken en gemotiveerd te houden. Dit programma bestaat onder meer uit het versturen van inspirerende nieuwsbrieven met tips voor webinars, online cursussen en educatie, maar ook tips voor thuiswerken én ontspannen. We organiseren daarnaast virtuele spelletjes, borrels en work outs die collega’s om de beurt verzorgen en we nemen podcasts op met verschillende collega’s om elkaar beter te leren kennen. Daarnaast zijn er diverse momenten in de week waarbij we als team virtueel samen komen om elkaar op de hoogte te houden van hoe het gaat. Ook heb ik veel individuele gesprekken met mensen om te peilen hoe het gaat.

Wat is voor jou het allerbelangrijkste in deze crisistijd?
Dat iedereen mentaal en fysiek gezond blijft en dat we samen als team en als individuen sterker uit deze crisis komen.

Welke les neem je mee?
Deze crisis is een stevige reminder dat niks in het leven zeker is. En dat het leven niet controleerbaar of maakbaar is, hoe graag wij dit als mensen ook zouden willen. Het is een bewijs dat het leven van het ene op het andere moment op z’n kop kan staan zonder dat je dit zag aankomen. Life is what happens to you while you are busy making other plans.

Welke les wil je ons nu mee geven?
Probeer zoveel mogelijk mee te bewegen met alle veranderingen en zoek berusting in de onzekerheid. Geef ‘negatieve’ emoties ook de ruimte en krop deze niet op, maar praat erover of schrijf het op. Zo kun je negatieve gedachten of emoties kwijtraken of een plek te geven. Iedereen zit in hetzelfde schuitje en probeert er iets van te maken binnen de context waarin hij of zij verkeert. Voel je dus ook niet schuldig of nutteloos; een afwijkende situatie veroorzaakt nou eenmaal afwijkend gedrag en andere gevoelens.

Deze tijd kan bijzondere inzichten geven over wat echt belangrijk is in het leven en het geeft ruimte om meer tot jezelf te komen. Probeer ook je eigen situatie te relativeren. Blijf positief, blijf lachen en geniet van wat er wel is en kan! Ter afsluiting zou ik graag nog het hele Spotcap team willen bedanken en complimenteren voor alle positiviteit en energie in deze uitdagende tijd! Echt super goed gedaan allemaal, blijf gezond en hou vol!