Direct Lender Spotcap Nederland wordt onderdeel van CapitalBox

Spotcap Nederland gaat verder als Capital Box. Aanvragen kunnen gedaan worden via deze link. Voor bestaande klanten wijzigt er niets, zij kunnen inloggen zoals zij gewend zijn. Heeft u als klant vragen, dan kunt u contact opnemen met onze client service afdeling, voor contactgegevens, klik hier. Spotcap Partners ontvangen per mail meer informatie over hun specifieke situatie, daarnaast kunnen zij contact opnemen met hun Spotcap accountmanager. Voor meer informatie over deze transitie kunt u kijken op onze FAQ pagina, klik hier.

null

Via een tussenpersoon kwamen we terecht bij Spotcap en binnen twee werkdagen was de aanvullende financiering rond!

“Ik heb altijd de wens gehad zelfstandig te ondernemen. Na ruim tien jaar werkzaam te zijn geweest als internationaal marketing manager voor verschillende bedrijven, kwam dit uiteindelijk van de grond via mijn huidige compagnon! Hij heeft ruim vijftien jaar ervaring in deze branche en stelde voor om Nieuwebaan.nl op te richten. Dit vond ik een goed idee, en samen gingen we aan de slag om een gedegen plan op te stellen.

We startten in 2015 met een uniek videoplatform voor werving en selectie. Het zag eruit als een soort Youtubekanaal met video’s van werkzoekenden, waarmee opdrachtgevers via een eigen portal een voorselectie konden maken. Het portal werkte goed en we gingen ermee de markt op. We merkten dat we veel goede gesprekken hadden met opdrachtgevers, maar dat deze eigenlijk een directe behoefte aan personeel hadden. Dat konden wij helaas nog niet bieden, dus gingen we mee met de marktvraag door toch te starten met werving en selectie. In korte tijd konden we op deze manier een aantal mooie projecten doen. Toen merkten we dat we weer andere vraag kregen, namelijk naar detachering. Het aanbieden van detachering bleek veel uitzoekwerk en administratieve rompslomp met zich mee te brengen en uiteindelijk schakelden we hier een backoffice partij voor in. Zo hebben we een tijd gewerkt, maar na een klein jaar besloten we dat we het toch beter zelf konden doen. In 2017 zijn we hiermee gestart en inmiddels hebben we alle software, kennis en mensen in huis. We groeiden van 2 man naar 15 man personeel!

Nieuwebaan.nl ervaring spotcap

"Doordat we een explosieve groei doormaken groeit ook onze liquiditeitsbehoefte."

Vandaag de dag bieden we naast werving, selectie en detachering ook payrolling en backoffice diensten aan. We zijn een full service bemiddelingsbureau en bieden eigenlijk alles aan behalve traditioneel uitzenden. Maar daarvoor heb je gelukkig voldoende aanbieders is onze markt.

Doordat we een explosieve groei doormaken groeit ook onze liquiditeitsbehoefte. We zijn veel bezig met voorfinanciering: mensen komen via ons werken en aan het eind van de maand factureren wij de gewerkte uren aan de opdrachtgever. Echter, de doorlooptijd van zo’n factuur is soms wel 60 dagen, terwijl wij wel salarissen moeten uitkeren. Zodoende zijn we initieel begonnen met factoring, maar na een tijdje werden we te groot voor de factoringmaatschappij. Via een tussenpersoon kwamen we terecht bij Spotcap en binnen twee werkdagen was de aanvullende financiering rond!

We zijn erg blij al onze diensten in meer dan goede kwaliteit te kunnen leveren. En er is zeker ruimte voor meer groei!

Ook voorfinanciering realiseren?

Spotcap biedt zakelijk krediet van €10.000 tot €350.000 aan gevestigde ondernemers die een gezond bedrijf willen laten groeien, of juist continuïteit willen behouden. We zijn er voor bedrijven die minimaal twee jaar operationeel zijn en een minimale jaaromzet van €300.000 genereren.

Co-founder Rick Feldkamp

https://nieuwebaan.nl/