Direct Lender Spotcap Nederland wordt onderdeel van CapitalBox

Spotcap Nederland gaat verder als Capital Box. Aanvragen kunnen gedaan worden via deze link. Voor bestaande klanten wijzigt er niets, zij kunnen inloggen zoals zij gewend zijn. Heeft u als klant vragen, dan kunt u contact opnemen met onze client service afdeling, voor contactgegevens, klik hier. Spotcap Partners ontvangen per mail meer informatie over hun specifieke situatie, daarnaast kunnen zij contact opnemen met hun Spotcap accountmanager. Voor meer informatie over deze transitie kunt u kijken op onze FAQ pagina, klik hier.

null

“We hadden een groeiwens en daardoor behoefte aan extra werkkapitaal. Hiervoor kwamen we bij Spotcap uit”

Jessica Mulder is sinds een aantal jaren eigenaresse van Mills Fashion Company, een groothandel voor dameskleding. Het bedrijf startte met één merk, het fashionlabel Setter Fashion, dat al sinds 1953 in Nederland bestaat. Inmiddels heeft Mills Fashion vier merken in haar portfolio en groeit het bedrijf nog steeds.

Mills Fashion voert de meeste bedrijfsactiviteiten in-house uit. De productie vindt voornamelijk plaats in Europa. Al het creatieve werk, dat doen ze bij Mills Fashion zelf. “Kledingstukken zijn producten waar emotie achter zit,” vertelt Jessica. “Wij proberen ons zo goed mogelijk te verplaatsen in degene die het draagt; over elk kledingstuk is nagedacht. We werken met kleurconcepten, waardoor kledingstukken van verschillende lijnen en stijlen goed te combineren zijn. Wij leveren dan ook niet één of twee keer per jaar aan de winkels, maar eigenlijk het gehele jaar door.”

jessica mulder mills fashion

"Dankzij de verruiming van ons werkkapitaal zijn we ook in staat goede leveranciersrelaties te onderhouden"

Deze flexibele leveringen betekenen, zoals voor veel retailondernemers, dat het verloop van de kasstroom niet altijd even voorspelbaar is. De werkzaamheden van Mills Fashion gaan vaak gemoeid met relatief grote voorfinancieringen, die zich over een langere periode uitbetalen. Controller André: “We hadden een groeiwens en daardoor behoefte aan extra werkkapitaal. We gingen op zoek naar een passende financiering en kwamen uiteindelijk bij Spotcap uit. Onze accountant kende Spotcap al en daarnaast verliep het telefonische contact prettig. Dit gaf ons een goed gevoel, waardoor we besloten ervoor te gaan.”

André vertelt ook dat Mills Fashion dankzij de verruiming van haar werkkapitaal in staat is goede leveranciersrelaties in stand te houden. Vlotte betaling aan onze fabrikanten zorgen voor een correcte en tijdige levering.

Groei financieren?

Spotcap biedt zakelijk krediet van €10.000 tot €350.000 aan gevestigde ondernemers die een gezond bedrijf willen laten groeien, of juist continuïteit willen behouden. We zijn er voor bedrijven die minimaal twee jaar operationeel zijn en een minimale jaaromzet van €300.000 genereren.

Eigenaresse Jessica Mulder

https://www.setterfashion.com/