Direct Lender Spotcap Nederland wordt onderdeel van CapitalBox

Spotcap Nederland gaat verder als Capital Box. Aanvragen kunnen gedaan worden via deze link. Voor bestaande klanten wijzigt er niets, zij kunnen inloggen zoals zij gewend zijn. Heeft u als klant vragen, dan kunt u contact opnemen met onze client service afdeling, voor contactgegevens, klik hier. Spotcap Partners ontvangen per mail meer informatie over hun specifieke situatie, daarnaast kunnen zij contact opnemen met hun Spotcap accountmanager. Voor meer informatie over deze transitie kunt u kijken op onze FAQ pagina, klik hier.

null

“Dankzij Spotcap konden we 50% groei verwezenlijken”

Rik en Ingrid Janssen startten handelsfirma Mepco in 2003, maar de fundamenten van het bedrijf werden vijftig jaar geleden door de vader van Rik gelegd. Hij bouwde toen de eerste banden met zakelijke relaties die nog steeds intact zijn.

Inmiddels is Mepco een gevestigde handelsfirma. Het bedrijf staat voor duurzame relaties met partners over de hele wereld, die zijn ontstaan dankzij de eerlijke basis die Mepco hoog in het vaandel heeft. Vanuit dit oogpunt worden de zaken gedaan met in totaal 35 landen, binnen en buiten de Europese Unie. Zo ontvangt Mepco wekelijks klanten van over de hele wereld op kantoor.

Mepco handelt in zelfklevend plastic (signing, tape), technisch textiel, boekbindingsmaterialen en behang. Het team bestaat uit een tiental ambitieuze, enthousiaste professionals. In het magazijn van ruim vijfduizend vierkante meter in Enschede worden de producten verzameld, gecontroleerd en transport klaar gemaakt. Daarna gaan ze per vrachtwagen richting de haven, om vervolgens verscheept te worden naar het buitenland. Het grootste gedeelte van de processen bij Mepco verloopt in-house; efficiënt en tijdbesparend!

"Niet alleen is de techniek erg boeiend. Het proces verloopt ook zeer eenvoudig"

Een terugkerende investering bij Mepco is het inkopen van voorraden. De huisbankier bleek niet in aanvullende financiering te kunnen voorzien, waarna de accountant naar Spotcap verwees. Over de keuze is Mepco zeer tevreden: “Niet alleen is de techniek achter de oplossing erg boeiend, de onderdelen van het aanvraagproces (zoals het uploaden van documenten) verliepen zeer eenvoudig. Het feit dat Spotcap de kredietanalyse uitvoert op basis van huidige financiële gegevens, zoals de zakelijke transactiebestanden, maakt het een goede maatstaf; zo zie je echt hoe een onderneming er vandaag de dag voorstaat. Dankzij de samenwerking met Spotcap hebben we 50% groei kunnen verwezenlijken.”

Zo kan Mepco, mét aanvullende financiering en dankzij de juiste ambitie, een enthousiast team en eerlijke duurzame relaties haar werkzaamheden voortzetten en uitbouwen.

Inkoopfinanciering nodig?

Spotcap biedt zakelijk krediet van €10.000 tot €350.000 aan gevestigde ondernemers die een gezond bedrijf willen laten groeien, of juist continuïteit willen behouden. We zijn er voor bedrijven die minimaal twee jaar operationeel zijn en een minimale jaaromzet van €300.000 genereren.

CEO - Rik Janssen

http://www.mepco.nl/