Voorfinanciering voor Zeeuwse autodealer Auto Koese
null

“Ongelooflijk maar waar: binnen 24 uur had ik een aanvullend krediet!”

Auto Koese is een middelgroot autobedrijf met drie vestigingen in Zeeland en Zuid-Holland. De onderneming is groot geworden met het importeren van jonge, gebruikte auto’s van voornamelijk Franse automerken. Het merendeel van de auto’s wordt in grote partijen ingekocht. De auto’s worden vervolgens in eigen beheer vervoerd, geprepareerd voor de Nederlandse markt en te koop aangeboden.

Onze branche vraagt veel kapitaal om de bedrijfsvoering soepel te houden. Het importeren van auto’s lijkt eenvoudig, maar niets is minder waar! De voorfinanciering van gemiddeld drie weken zorgt voor veel fluctuatie in de kasstroom.

"De inkoopcondities waren zo gunstig, een echte buitenkans voor ons!"

Een van onze leveranciers bood ons een grote partij auto’s aan. De inkoopcondities waren zo gunstig, een echte buitenkans voor ons! Echter, het ontbrak ons op dat moment aan voldoende werkkapitaal… Normaliter zou dit voor ons een gemiste kans zijn. Mijn financieel adviseur bracht me toen in contact met Spotcap om de mogelijkheden voor alternatieve financiering te bespreken. Ongelooflijk maar waar: binnen 24 uur had ik een aanvullend krediet! Zo kon ik direct de deal met mijn leverancier sluiten.

Door de flexibele leencapaciteit van Spotcap kon ik de voorfinanciering van een grote partij auto’s realiseren. Super voor de business! De door Spotcap gevraagde stukken zijn makkelijk aan te leveren. Alle afspraken zijn keurig nagekomen en we hadden prettig en veel contact per e-mail.

Voorraad financieren?

Eigenaar - Hans Koese

www.auto-koese.nl