Direct Lender Spotcap Nederland wordt onderdeel van CapitalBox

Spotcap Nederland gaat verder als Capital Box. Aanvragen kunnen gedaan worden via deze link. Voor bestaande klanten wijzigt er niets, zij kunnen inloggen zoals zij gewend zijn. Heeft u als klant vragen, dan kunt u contact opnemen met onze client service afdeling, voor contactgegevens, klik hier. Spotcap Partners ontvangen per mail meer informatie over hun specifieke situatie, daarnaast kunnen zij contact opnemen met hun Spotcap accountmanager. Voor meer informatie over deze transitie kunt u kijken op onze FAQ pagina, klik hier.

null

Spotcap bracht een ideale oplossing voor onze situatie, en ik zou zeker niet aarzelen die nog eens in te zetten!

Roland Truijens besloot op een dag samen met zijn oudste zoon te gaan ondernemen. Tegenwoordig is hij eigenaar van JustFire, een groeiende onderneming in pelletkachels, biomassa apparaten, warmtepompboilers, split- en monoblock-airco’s en terrashaarden. Wat is het verhaal achter deze succesvolle onderneming?

“Ik deed al jaren zaken in het verre oosten. Mijn zoon kwam met het idee voor de verkoop van pellethaarden, een begrip dat sinds een aantal jaren aan populariteit wint. Een pellethaard brandt op pellets, dat zijn kleine, samengeperste stukjes hout, en is een duurzaam alternatief voor een gashaard.”

In 2015 richten vader en zoon JustFire op. De basismaterialen haalt het bedrijf uit Azië, maar in Europa worden de interne onderdelen erin gezet door lokale vakspecialisten. JustFire startte nog hetzelfde jaar met twee containers haarden die werden verkocht vanuit hun eerste showroom; binnen twee weken was alles uitverkocht. Het jaar 2015 bleek extra gunstig voor de verkoop, dankzij een subsidie van de overheid die kopers ontvangen voor de aanschaf van een pellethaard. In de jaren daarna maakt JustFire een exponentiële groei door, mede dankzij de uitbreiding met JustCooling, de tegenhanger van JustFire met hoogwaardige airconditioners, en de uitbreiding van 1 naar 4 filialen in Tegelen (hoofdkantoor) Spaubeek, Wolvega en Oost Souburg.

“Vanwege de sterke groei ontstond er behoefte aan verruiming van ons werkkapitaal,” aldus Truijens. “De huisbank, waar we al twintig jaar klant zijn, wilde onze bestaande faciliteit niet verruimen. Dan moet je naar alternatieven gaan kijken.” De situatie werd besproken met accountant Hans Schreurs van Schreurs Winters accountants & bedrijfsadviseurs, tevens een goede vriend van Truijens. Schreurs: “Traditioneel gezien houd je als accountant de bedrijfshistorie bij en rapporteer je deze. Maar mijn werk begint pas echt als de rapportage klaar is. Ik denk na over de financiering van een bedrijf, de structuur, het personeel. Zo kun je als accountant, naast de traditionele administratieve werkzaamheden, veel meer waarde toevoegen door gerichte advisering.”

Schreurs Winters Accountants

“Vanwege de sterke groei ontstond er behoefte aan verruiming van ons werkkapitaal. De huisbank kon ons niet helpen, dus dan ga je naar alternatieven kijken.”

Voor deze advieswerkzaamheden werkt Schreurs o.a. samen met Auxilium Adviesgroep. Auxilium ondersteunt daar waar de accountant onvoldoende expertise in huis heeft. De vakspecialisten hebben parate kennis en geven net dat steuntje in de rug dat nodig kan zijn. Marco Kastelein, bedrijfsadviseur bij Auxilium Financieren vindt dat accountants vaker een beroep mogen doen op de ondersteuning van een financieel adviseur. “De accountant moet je zien als een huisarts, die doorverwijst naar een specialist. Een huisarts voert toch zelf geen openhartoperatie uit? Dat doet de cardioloog. Veel accountants proberen toch zelf die openhartoperatie uit te voeren, waardoor ze naar mijn mening niet altijd de beste oplossing voor de klant aanreiken. Het scala aan specialisten in de markt is groot en wijzigt veel, dus ik begrijp dat accountants soms door de bomen het bos niet meer zien. Wij kennen de mogelijkheden, en zijn er ook om de juiste oplossing voor een klant te realiseren.”

spotcap ervaringen justfire auxilium

“Binnen een week stond de financiering op de rekening. Spotcap biedt een goede kortetermijnoplossing voor ondernemers die tijdelijk ruimte nodig hebben, in dit geval voor voorraadfinanciering”

Binnen deze samenwerking wisten Schreurs en Kastelein gezamenlijk een financieringsoplossing te realiseren voor JustFire. Truijens: “Wij kennen twee verschillende verkoopseizoenen, namelijk warm en koud. De inkoop vindt daardoor ook gespreid plaats. In de periode voor de zomer moeten we airconditioners inkopen, in de periode voor de winter haarden en kachels. Dit vergt investeringen in voorraad, waardoor wij in 2018 een werkkapitaalverruiming nodig hadden.”

Via accountant Schreurs kwam de vraag voor een financieringsoplossing bij Auxilium terecht, waarna specialist Kastelein deze bij Spotcap indiende. “Binnen een week stond de financiering op de rekening. Spotcap biedt een goede kortetermijnoplossing voor ondernemers die tijdelijk ruimte nodig hebben, in dit geval voor voorraadfinanciering”, aldus Kastelein. Schreurs voegt hieraan toe: Uiteindelijk is het ons gelukt de bankfaciliteit te herfinancieren bij de Rabobank. In die zin was de oplossing van Spotcap ook ideaal ter overbrugging.”

Truijens: “Sinds 2017 werkt mijn jongste zoon ook als monteur bij de zaak. Het is dus een echt familiebedrijf aan het worden! In de toekomst kloppen we misschien nog wel eens bij Spotcap aan. Het was een ideale oplossing voor onze situatie destijds, en ik zou zeker niet aarzelen die nog eens in te zetten!”

Groei financieren?

Spotcap biedt zakelijk krediet van €10.000 tot €350.000 aan gevestigde ondernemers die een gezond bedrijf willen laten groeien, of juist continuïteit willen behouden. We zijn er voor bedrijven die minimaal twee jaar operationeel zijn en een minimale jaaromzet van €300.000 genereren.

Eigenaar Roland Truijens, accountant Hans Schreurs en financieringsspecialist Marco Kastelein