Direct Lender Spotcap Nederland wordt onderdeel van CapitalBox

Spotcap Nederland gaat verder als Capital Box. Aanvragen kunnen gedaan worden via deze link. Voor bestaande klanten wijzigt er niets, zij kunnen inloggen zoals zij gewend zijn. Heeft u als klant vragen, dan kunt u contact opnemen met onze client service afdeling, voor contactgegevens, klik hier. Spotcap Partners ontvangen per mail meer informatie over hun specifieke situatie, daarnaast kunnen zij contact opnemen met hun Spotcap accountmanager. Voor meer informatie over deze transitie kunt u kijken op onze FAQ pagina, klik hier.

null

“Een familiebedrijf in de horeca? Ik zou niet meer anders willen!”

De geschiedenis van Hotel & Restaurant De Fortuna begint al in 1971, wanneer de heer Johannes Dekker zijn drukke aannemersbedrijf verkoopt om het wat rustiger aan te doen. De familie Dekker woont destijds in een woonhuis aan de Spuistraat 5 in Edam, waarbij de omliggende huisjes voornamelijk dienen als opslag voor het aannemersbedrijf. Echtgenote Ada Dekker begint de mooiste kamers in te richten als gastenverblijven, die ze verhuurt aan toeristen. De huisjes worden stuk voor stuk verbouwd en de business “loopt als een tierelier”!

In de jaren ‘90 neemt Klaas, één van de zonen van het echtpaar, de zaak over. “Ik zou eigenlijk de advocatuur ingaan, maar heb er toen voor gekozen het familiebedrijf over te nemen. En ik zou niet meer anders willen! Ik vind het werk nog elke dag leuk.” Klaas laat, samen met zijn twee broers en schoonzus, een restaurant bij het hotel aanbouwen en ontdekt een gat in de markt. Inmiddels verhuurt De Fortuna 23 kamers, verspreid over 5 huisjes, stuk voor stuk even charmant. Ook het restaurant met pittoresk terrasje aan het water doet het goed.

spotcap ervaringen de fortuna edam

"Eigentijdse innovaties met een gezonde liquiditeit"

Iedere dag opent Klaas zelf de zaak en bereidt hij het ontbijtbuffet voor zijn hotelgasten voor. Dit wordt geserveerd in het restaurant, dat gedecoreerd is met vele oude schilderijen. Klaas is inmiddels aan ze gehecht; “Die portretten worden op een gegeven moment je eigen opa’s!” Ook in de zomer helpt hij regelmatig mee in het restaurant en op het terras. “Het geeft me voldoening om ‘s avonds langs de tafels te gaan en aan de gasten te vragen of alles naar wens is.”

Klaas is dankzij zijn ondernemersmentaliteit continu in de weer met verbeteringen aan het bedrijf. Om daarbij de liquiditeit gezond te houden kwam hij via zijn accountant bij Spotcap terecht. Zo liet hij 3 jaar geleden de keuken verbouwen, wat resulteerde in een chique, halfopen keuken met schuifdeuren. Daarnaast renoveerde hij het afgelopen jaar het terras. Je beleeft bij De Fortuna niet alleen de prachtige geschiedenis achter het bedrijf, maar zeker ook de innovaties van nu!

Innovatie financieren?

Spotcap biedt zakelijk krediet van €10.000 tot €350.000 aan gevestigde ondernemers die een gezond bedrijf willen laten groeien, of juist continuïteit willen behouden. We zijn er voor bedrijven die minimaal twee jaar operationeel zijn en een minimale jaaromzet van €300.000 genereren.

Eigenaar - Klaas Dekker

http://www.fortuna-edam.nl/