Direct Lender Spotcap Nederland wordt onderdeel van CapitalBox

Spotcap Nederland gaat verder als Capital Box. Aanvragen kunnen gedaan worden via deze link. Voor bestaande klanten wijzigt er niets, zij kunnen inloggen zoals zij gewend zijn. Heeft u als klant vragen, dan kunt u contact opnemen met onze client service afdeling, voor contactgegevens, klik hier. Spotcap Partners ontvangen per mail meer informatie over hun specifieke situatie, daarnaast kunnen zij contact opnemen met hun Spotcap accountmanager. Voor meer informatie over deze transitie kunt u kijken op onze FAQ pagina, klik hier.

null

Mensen denken altijd dat ondernemers geluk hebben. Ik denk dat ondernemers het geluk zélf opzoeken.

Pieter en Bianca van den Bosch waren voorheen werkzaam in de fotografie en journalistiek. Meer dan 20 jaar geleden besloten ze dat het tijd was voor verandering: in 1998 schreven ze hun bedrijf Eldohm in bij de Kamer van Koophandel. Ze startten met parallel import van speelgoed uit Amerika en leverden aan kleine retailers in Nederland. Hoewel er de eerste jaren naar eigen zeggen nog ‘weinig gebeurde’, merkte Pieter dat de producten aansloegen op de Nederlandse markt. Vandaag de dag is Eldohm een belangrijke speler op het gebied van ontwikkeling, import en distributie van elektronisch speelgoed, zowel binnen de Benelux als op de internationale markt.

Begin 2000 trok Eldohm de aandacht van grote retailers als de Bijenkorf en Bart Smit. Er volgde een TV-commercial met een aantal grote retailers, waarna zich meer partijen begonnen aan te sluiten en de bal echt ging rollen. Sinds 2006 ontwikkelt en distribueert Eldohm zelf elektronisch en educatief speelgoed vanuit Hong Kong. Zo ontwikkelde het bedrijf in samenwerking met een Frans/Spaanse partij tablets voor kinderen onder het merk Kurio. De kindertablets hebben een op leeftijd afgestemd systeem en speciale content en beveiliging. In 2016 opende Eldohm International haar deuren in Hong Kong, en door de hoge potentie in de regio breidt het bedrijf nog steeds haar internationale activiteiten uit. Hiermee blijft ook de Benelux tak verder uitgroeien.

Pieter van den bosch

"Het is prettig om daarbij de liquiditeit ruim te houden, ook om in te kunnen spelen op kansen die zich tussentijds voordoen."

Financial controller Jack van der Veer werkt al sinds 2006 voor Eldohm, eerst via een onafhankelijk accountantskantoor en sinds 2014 als vaste werknemer. “Wij zien elk najaar een piek in de verkoop en zijn van april tot en met augustus bezig met het voorfinancieren van onze voorraad. We halen goederen uit Hong Kong, die vooruit betaald dienen te worden. Op een eerste aanbetaling volgt vaak een tweede wanneer de goederen worden verscheept. Het gehele inkoopproces kan weken, zelfs maanden in beslag nemen.” Pieter vervolgt: “Het is prettig om daarbij de liquiditeit ruim te houden, ook om in te kunnen spelen op kansen die zich tussentijds voordoen. Er gebeurt altijd wel wat: leveranciers wijzigen hun termijnen of we kunnen voorraad bestellen tegen een korting.” Natale Valente, bedrijfsadviseur bij adviesorganisatie BDO is al jarenlang financieel sparringspartner van Pieter en Jack en wees zodoende op de mogelijkheden bij Spotcap, waarna de financiering snel rond was.

Pieter en Bianca weten als geen ander hoe de juiste investering een bedrijf verder brengt. “Onze financiering is echt voor groei bestemd. Het Nederlandse financieringsklimaat is soms nog wat stijfjes, er rust nog veel stigma op zakelijk financieren. Wij zijn blij met Spotcap; een jonge, professionele club die met je meedenkt. Alles gaat snel en het systeem is eenvoudig te gebruiken,” aldus Pieter.

De strategie van Jack is vooruitkijken en anticiperen op groei en verandering. “Pieter en Bianca zijn ondernemers in hart en nieren. Natuurlijk zijn er onzekere periodes, maar meestal zitten ze goed, en het bedrijf profiteert ervan. En het is ontzettend leuk om in zo’n omgeving te werken!”

Ook voorraadfinanciering regelen?

Spotcap biedt zakelijk krediet van €10.000 tot €350.000 aan gevestigde ondernemers die een gezond bedrijf willen laten groeien, of juist continuïteit willen behouden. We zijn er voor bedrijven die minimaal twee jaar operationeel zijn en een minimale jaaromzet van €300.000 genereren.

Eigenaar Pieter van den Bosch

https://eldohm.nl/