Direct Lender Spotcap Nederland wordt onderdeel van CapitalBox

Spotcap Nederland gaat verder als Capital Box. Aanvragen kunnen gedaan worden via deze link. Voor bestaande klanten wijzigt er niets, zij kunnen inloggen zoals zij gewend zijn. Heeft u als klant vragen, dan kunt u contact opnemen met onze client service afdeling, voor contactgegevens, klik hier. Spotcap Partners ontvangen per mail meer informatie over hun specifieke situatie, daarnaast kunnen zij contact opnemen met hun Spotcap accountmanager. Voor meer informatie over deze transitie kunt u kijken op onze FAQ pagina, klik hier.

In 2010 startten de bevriende Jefferson Osei, Abderrahmane Trabsini en Hussein Suleiman het Amsterdamse streetwearlabel ‘Daily Paper’. Osei, Trabsini en Suleiman zijn oorspronkelijk van respectievelijk Ghanese, Marrokaanse en Somalische afkomst. Hun Afrikaanse roots zijn dan ook direct zichtbaar in de kleding, en iedere collectie heeft weer een ander thema. Waar de jonge oprichters het gezicht van het merk zijn en het creatieve gedeelte op zich nemen, verzorgt Rodney Lam sinds twee jaar de operationele en financiële zaken van Daily Paper. Als oud-ondernemer met een sterke achtergrond in Finance zag hij in het jonge, snelgroeiende bedrijf een mooie kans.

“We groeien hard en zijn steeds meer aan het professionaliseren. Zo moeten we bijvoorbeeld steeds meer gaan inkopen om tijdig te kunnen leveren aan belangrijke klanten. Via Spotcap regelden we aanvullend werkkapitaal in de vorm van een stapelfinanciering”

rodney lam

“Bij ons gebeurt het meeste eigenlijk online. De winkels zijn er om de klant een echte ervaring te bieden,” zegt Rodney. Als je de winkel van Daily Paper aan de Bilderdijkstraat binnenkomt snap je wat hij bedoelt. De zogenoemde ‘flagship store’ is tot in de puntjes gestyled met rekken vol kleurige collecties. Op strategisch geplaatste blokken zijn schoenen en accessoires uitgestald. Op de planken vind je lookbooks over mode en cultuur. En er zijn twee koelkastjes gevuld met sapjes en coconut water.

Rodney: “We groeien hard en zijn steeds meer aan het professionaliseren. Dat moet ook wel; voor grote klanten als de Bijenkorf moeten we netjes en tijdig kunnen leveren. Hiervoor moeten we bijvoorbeeld steeds meer voorraad inkopen. Voor Daily Paper regelden we via de adviseur van Finaforte extra werkkapitaal in de vorm van een stapelfinanciering. Hierin zit onder andere een krediet van de bank, leverancierskrediet en dat van Spotcap. Met deze combinatie van financieringsoplossingen konden we een mooie professionaliseringsslag maken en op een duurzame manier omgaan met onze groei. Dat is mooi, want de komende tijd staat er nog genoeg op de planning! In september openen we een filiaal in Soho, Londen. Daarna is het de bedoeling dat er ieder half jaar een nieuw filiaal volgt.”

daily paper spotcap ervaringen

Ook financieren in een stapeling?

Spotcap biedt zakelijk krediet van €10.000 tot €350.000 aan gevestigde ondernemers die een gezond bedrijf willen laten groeien, of juist continuïteit willen behouden. We zijn er voor bedrijven die minimaal twee jaar operationeel zijn en een minimale jaaromzet van €300.000 genereren.

COO/CFO - Rodney Lam

https://www.dailypaperclothing.com/