Direct Lender Spotcap Nederland wordt onderdeel van CapitalBox

Spotcap Nederland gaat verder als Capital Box. Aanvragen kunnen gedaan worden via deze link. Voor bestaande klanten wijzigt er niets, zij kunnen inloggen zoals zij gewend zijn. Heeft u als klant vragen, dan kunt u contact opnemen met onze client service afdeling, voor contactgegevens, klik hier. Spotcap Partners ontvangen per mail meer informatie over hun specifieke situatie, daarnaast kunnen zij contact opnemen met hun Spotcap accountmanager. Voor meer informatie over deze transitie kunt u kijken op onze FAQ pagina, klik hier.

null

Mede dankzij Spotcap kunnen we nu op eigen benen staan en focussen op groei voor de toekomst!

Create! BV is een full service designer én producent van event decors. Gevestigd in Beek en Donk, Noord-Brabant, levert en installeert het bedrijf niet enkel podia en decors voor allerlei evenementen; maar liefst 80% van het materiaal komt uit eigen werkplaats. Met een vast team van 11 man bedenkt, creëert en installeert Create! de wildste podia voor namen als Decibel, Dancevalley, Paaspop en veel meer. Alleen al het afgelopen seizoen kwamen meer dan 40 stages uit hun creatieve handen.

“Jaren geleden begon ik in de festivalbranche, voornamelijk als hobby. Het bouwen van decors werd al snel meer dan een hobby en groeide uit tot een eerste bedrijf, samen met drie compagnons. Het businessmodel werkte als een trein, maar wegens onderlinge verschillen besloten we toch uit elkaar te gaan en ging ik voor mezelf verder. In goed overleg kon ik een groot deel van het oude personeel en onze klanten meenemen, en zo startten we met Create! in 2016. Wat we nu anders doen? Een grotere focus op het bedrijf en onze mensen creëert een stabielere basis en uitvalshoek voor het ondernemen.”

create bv

"De blanco financiering van Spotcap is goed te stapelen met andere financieringsvormen die wél zekerheden vereisen"

De basis van het oude bedrijf gaf ons echter ook een groot voordeel. De meeste klanten kenden ons al goed, en via mond-tot-mondreclame kunnen we voldoende nieuwe opdrachtgevers aan ons binden. Ik heb nog nooit één advertentie hoeven uitschrijven, mijn marketingbudget is €0. Daarentegen zien we wel dat de festivalbranche behoorlijk seizoensgebonden is. Van maart tot september zijn de projecten niet aan te slepen, daartussenin valt het meestal een beetje stil. Daarom zijn we nu al aan het nadenken over het uitbreiden van onze diensten, meer de kant op van bijvoorbeeld merkactivatie. Eigenlijk ligt dat ook erg dicht bij wat we nu al doen.

Via mijn financieel adviseur Mark Bankers, van FONZ voor ondernemers, kwam ik in aanraking met Spotcap. Ik was op zoek naar een stuk aanvullende financiering naast een andere lening. Voor deze lening waren bepaalde zekerheden vereist, waardoor de blanco financiering van Spotcap hiermee perfect te stapelen was. Mark heeft mij geweldig door het gehele proces geholpen, waarna het gebruik van de faciliteit ook nog eens ontzettend eenvoudig bleek. Op de afschrijvingen kun je de klok gelijk zetten, zo kun je er ook veel beter rekening mee houden in de boekhouding. Ik was erg blij met deze mogelijkheid, omdat wij ons nu weer kunnen focussen op groei voor de toekomst. Mede dankzij Spotcap kunnen we nu op eigen benen staan!”

Groei financieren?

create bv

Spotcap biedt zakelijk krediet van €10.000 tot €350.000 aan gevestigde ondernemers die een gezond bedrijf willen laten groeien, of juist continuïteit willen behouden. We zijn er voor bedrijven die minimaal twee jaar operationeel zijn en een minimale jaaromzet van €300.000 genereren.

CEO Bjorn Berkers

https://createbv.com/