Aanvullend werkkapitaal voor architectenbureau AGS Architects
null

“Bij Spotcap was aanvullend werkkapitaal makkelijk te regelen!”

AGS Architects is een nationaal en internationaal opererend architectenbureau, met de hoofdvestiging in een monumentaal voormalig retraitehuis uit 1930 in Heerlen. We hebben tevens een kantoor in Amsterdam-Noord.

AGS heeft haar oorsprong in 1960. Sindsdien zijn we uitgegroeid tot één van de grotere architectenbureaus van het land, met tal van projecten op onze naam. We hebben inmiddels bijna alle soorten projecten wel eens ontworpen en gerealiseerd; we hebben alleen nog nooit een vliegveld of ziekenhuis gebouwd! Wel zijn we verantwoordelijk voor een portfolio aan andere nationale en internationale ontwerpen, waaronder bijvoorbeeld het design van de Apple Store in Amsterdam.

In 2016 gingen we, destijds met hulp van onze accountant van 216, op zoek naar aanvullend werkkapitaal. Bij Spotcap was dat eigenlijk vrij makkelijk te regelen. De rente lag iets hoger dan gemiddeld, maar daarentegen vroegen jullie geen persoonlijke garantstelling. Dat vonden wij een goede balans en zodoende startten we de aanvraag!

“Wellicht vragen we nog wel eens een hertoetsing aan om te investering in verdere uitbreiding!”

Eigenlijk zetten wij ons krediet bij Spotcap voornamelijk in als overbrugging. In onze branche hebben we namelijk nog wel eens te maken met seizoenspieken, zoals tijdens de bouwvak. Dat is vaak een rustigere periode, waarna het laatste kwartaal weer erg druk is omdat iedereen zijn projecten vóór het einde van het jaar wil afronden.

Met name voor onze vestiging in Amsterdam zien we volop groeikansen, die we graag gaan benutten. Wellicht zullen we in de toekomst dus nog wel een hertoetsing aanvragen om ook te investeren in verdere uitbreiding. Per slot van rekening hebben we nog volop ambities en komt dat vliegveld of ziekenhuis er hopelijk ooit nog eens!

Aanvullend werkkapitaal financieren?

Architect, Directeur - Jo Jongen

http://agsarchitects.net/