Direct Lender Spotcap Nederland wordt onderdeel van CapitalBox

Spotcap Nederland gaat verder als Capital Box. Aanvragen kunnen gedaan worden via deze link. Voor bestaande klanten wijzigt er niets, zij kunnen inloggen zoals zij gewend zijn. Heeft u als klant vragen, dan kunt u contact opnemen met onze client service afdeling, voor contactgegevens, klik hier. Spotcap Partners ontvangen per mail meer informatie over hun specifieke situatie, daarnaast kunnen zij contact opnemen met hun Spotcap accountmanager. Voor meer informatie over deze transitie kunt u kijken op onze FAQ pagina, klik hier.

Spotcap verstrekt kwart miljard aan kredieten

Niels turfboer

Fintech-kredietverstrekker Spotcap zet groei door

Amsterdam, 11 september 2018 – Spotcap, een online zakelijk kredietverstrekker voor ondernemers, zet groei door en verstrekt sinds de introductie in 2014 een kwart miljard aan kredieten. De fintech zag in de afgelopen 12 maanden meer dan 100 procent groei in het verstrekte kredietvolume. De Nederlandse tak verzorgt voor wat betreft hierin het leeuwendeel voor de organisatie. Hiermee groeit Spotcap sneller dan de Europese alternatieve financiële sector, die onlangs 41 procent jaar-op-jaar groei zag.

De fintech-kredietverstrekker combineert traditionele principes in kredietanalyse met innovatieve technologie voor een snel en eenvoudig aanvraagproces. Spotcap is in 2014 in Duitsland gelanceerd waarna het in 2015 de Nederlandse markt betrad onder leiding van oud-bankier Niels Turfboer. Ruim een jaar later opende Turfboer ook een kantoor in Londen. Inmiddels zijn er wereldwijd bijna 150 man in dienst.

Groei

Niels Turfboer, Managing Director Spotcap Nederland, zegt: “We zijn verheugd dat we inmiddels een kwart miljard aan kredieten hebben verstrekt aan bedrijven. Spotcap heeft het afgelopen jaar een veelbelovende groei doorgemaakt dankzij de toewijding van ons team en ondernemers die nieuwe manieren zoeken in toegang tot zakelijke financiering.”

Niet alleen in de cijfers heeft groei plaatsgevonden. “Belangrijke optimalisaties hebben plaatsgevonden in ons product en dienstverlening”, geeft Turfboer aan. “We hebben onze kredietlimiet verhoogd naar 350.000 euro en de looptijd verlengd naar 24 maanden. Ook hebben we state-of-the-art technologie in het aanvraag- en beoordelingsproces geïmplementeerd voor een optimale dienstverlening. Wij werken nu hierbij samen met strategische partners die onze technologie afnemen in hun krediet- en risicoanalyse.”

De klanten van Spotcap zijn voornamelijk gevestigde mkb-bedrijven met een behoefte voor werkkapitaalfinanciering:

  • De helft van Spotcap haar klanten is al meer dan 10 jaar zakelijk actief (50%)
  • Bijna twee derde van de klanten genereert meer dan EUR 2 miljoen aan jaaromzet (65%)
  • Driekwart van haar klanten is 40 jaar of ouder (75%)
  • Spotcap bedient bedrijven uit een breed scala van industrieën, met diensten (26%), productie (19%) en detailhandel (17%) bovenaan de lijst

Samenwerking

Naast haar eigen kredietverstrekking aan ondernemers verzorgt Spotcap nu ook de technologie in kredietafhandeling voor traditionele financiële partijen, oftewel ‘Lending as a Service’. Dit maakte de fintech in januari bekend in het Financieele Dagblad. Hiermee heeft Spotcap als eerste Europese fintech-speler een samenwerking gesloten met een Europese bank op het gebied van kredietverlening voor het MKB, namelijk met de Oostenrijkse bank BAWAG Group.

“Onze strategische samenwerking met BAWAG Group bevestigt de snelle ontwikkelingen in de financiële sector, waarbij fintech-spelers samenwerkingen aangaan met traditionele partijen om samen de beste dienstverlening aan klanten te kunnen bieden”, geeft Turfboer aan. “We zullen onze groei doorzetten door continu onze technologie te blijven ontwikkelen en onze klanten plus partners de best mogelijke dienstverlening te bieden. Wij werken vanaf het begin samen met diverse traditionele financiële partijen, en zullen ook hierin doorgroeien”, vult Turfboer  aan.