Direct Lender Spotcap Nederland wordt onderdeel van CapitalBox

Spotcap Nederland gaat verder als Capital Box. Aanvragen kunnen gedaan worden via deze link. Voor bestaande klanten wijzigt er niets, zij kunnen inloggen zoals zij gewend zijn. Heeft u als klant vragen, dan kunt u contact opnemen met onze client service afdeling, voor contactgegevens, klik hier. Spotcap Partners ontvangen per mail meer informatie over hun specifieke situatie, daarnaast kunnen zij contact opnemen met hun Spotcap accountmanager. Voor meer informatie over deze transitie kunt u kijken op onze FAQ pagina, klik hier.

Overbruggings krediet voor ondernemers

Zakelijk krediet tot €350.000

Wat is een overbruggingskrediet?

Veel mensen kennen het overbruggingskrediet als hypothecaire structuur, maar op deze pagina leggen we uit wat een overbruggingskrediet voor ondernemers inhoudt. Een overbruggingskrediet voor ondernemingen is een manier om een tijdelijke liquiditeitskrapte te dekken met een kortlopende externe financiering. Denk hierbij aan het overbruggen van uitstaande vorderingen of een tegenvallend seizoen. In andere woorden: met een overbruggingskrediet behoudt de onderneming haar continuïteit bij krapte in de liquiditeit.

Wanneer zet ik een overbruggingskrediet in?

Overbruggingskrediet is het meest effectief wanneer je als onderneming kunt anticiperen op de liquiditeitskrapte. Wanneer er geen maatregelen zijn getroffen voordat de krapte ontstaat, bijvoorbeeld door uitstaande vorderingen of tijdens het laagseizoen, is het vaak al te laat voor een overbrugging. Ondernemingen die weten wanneer de piekmomenten in het jaar plaatsvinden, kunnen overbruggingskrediet aantrekken voordat de krapte ontstaat. Op deze manier heeft de onderneming een buffer voor de mindere periodes, waarna de piekmomenten optimaal benut kunnen worden. Zo vermijd je als onderneming ‘gaten’ in de kasstromen en kun je je omzet in het hoogseizoen maximaliseren.

spotcap overbruggingskrediet

Voor wie is een overbruggingskrediet geschikt?

Er zijn verschillende typen ondernemingen die baat kunnen hebben bij een tijdelijke financiële overbrugging. Dit zijn vaak bedrijven die te maken hebben met seizoensinvloeden of piekmomenten verspreid over het jaar. Denk onder andere aan:

 • De horeca
 • Retail en detailhandel
 • Vakantieparken of resorts
 • Recreatie
 • Reisorganisaties

Ondernemers over overbruggingskrediet

“Wij zetten Spotcap voornamelijk in ter overbrugging. Aanvullend werkkapitaal was eenvoudig te regelen.”
Jo Jongen

AGS Architects

Veelgestelde vragen

 • Wanneer heb ik een overbruggingskrediet nodig?

  Iedereen die een kortstondig liquiditeitstekort wil overbruggen, kan baat hebben bij een overbruggingskrediet. Het kan hierbij gaan om seizoensinvloeden bij bepaalde typen bedrijven (laagseizoen), het overbruggen van uitstaande vorderingen of tijdelijke liquiditeitskrapte door andere redenen. Let op: als jouw onderneming in zwaar weer zit, en je weet dat de liquiditeitsproblemen niet van tijdelijke aard zijn, dan is een overbruggingskrediet niet geschikt. Er moet dan gezocht worden naar een oplossing voor de lange termijn. 

 • Hoe vraag ik een overbruggingskrediet aan?

  Zakelijk krediet is tegenwoordig eenvoudig online aan te vragen. Er zijn verschillende aanbieders op de markt die elk hun eigen werkwijze hanteren. Sommige partijen kunnen al binnen één werkdag naar jou terugkoppelen. Op de website van een kredietverstrekker staat vaak stapsgewijs uitgelegd hoe het aanvraagproces werkt. Heb je al je documentatie klaarliggen, dan kun je al in een halfuur een aanvraag indienen. Moet je nog een en ander uitzoeken, dan kan het natuurlijk iets langer duren. Over het algemeen zijn online aanbieders gebruiksvriendelijk en snel, en zijn er geen fysieke afspraken of documenten nodig bij de aanvraag.

 • Welke kosten komen er kijken bij een overbruggingskrediet?

  De kosten van een overbruggingskrediet verschillen per aanbieder. In bijna alle gevallen betaal je een afsluitprovisie voor het krediet, en vervolgens betaal je rente en aflossing op maandbasis. In sommige gevallen betaal je ook servicekosten. Het aflosschema verschilt per aanbieder, zo zijn er bijvoorbeeld lineaire en annuïtaire structuren. Hoeveel je uiteindelijk betaalt is afhankelijk van de looptijd van het krediet en de risicoklasse waarin jouw onderneming zich bevindt. Goede aanbieders beschrijven hun tarieven duidelijk en helder op de website. Kom je er niet uit? Schakel dan de hulp in van een accountant of financieel adviseur.

Meer informatie?

Neem contact op met ons Client Services team via 020 8905429 of download onze online brochure.