Direct Lender Spotcap Nederland wordt onderdeel van CapitalBox

Spotcap Nederland gaat verder als Capital Box. Aanvragen kunnen gedaan worden via deze link. Voor bestaande klanten wijzigt er niets, zij kunnen inloggen zoals zij gewend zijn. Heeft u als klant vragen, dan kunt u contact opnemen met onze client service afdeling, voor contactgegevens, klik hier. Spotcap Partners ontvangen per mail meer informatie over hun specifieke situatie, daarnaast kunnen zij contact opnemen met hun Spotcap accountmanager. Voor meer informatie over deze transitie kunt u kijken op onze FAQ pagina, klik hier.

Spotcap verstrekt EUR 160 mln aan MKB-kredieten in Nederland

spotcap team all

Pionier in alternatieve financiering viert 5-jarig bestaan

Zakelijk kredietverstrekker Spotcap heeft sinds de start van de onderneming in Nederland, precies vijf jaar geleden, EUR 160 miljoen aan leningen verstrekt aan 2.450 MKB-bedrijven. Daarmee is de onderneming uitgegroeid tot een van de leidende spelers in alternatieve kredietverlening. Spotcap is een direct lender; de kredieten aan ondernemers worden gefinancierd met kapitaal dat beschikbaar is gesteld door institutionele partijen. 

Spotcap was in 2015 één van de eerste uitdagers van de gevestigde orde van banken met een nieuwe kijk op zakelijke kredietverlening, waarbij zaken als service, snelheid (uitsluitsel binnen 1 werkdag) en efficiëntie centraal stonden. Vandaag de dag verstrekt de onderneming kredieten tot EUR 350.000 met een maximale looptijd van 2 jaar. Spotcap heeft het keurmerk Erkend MKB Financier en behoort met een Trustpilot-score van 4,8 tot een van de best beoordeelde kredietverstrekkers.

Niels Turfboer, Managing Director van Spotcap in Nederland en het Verenigd Koninkrijk, zegt: “We zijn in maart 2015 in Nederland gestart met ontzettend veel ambitie en de visie om een verbeterslag te maken in zakelijke kredietverlening. We waren ervan overtuigd dat processen en ervaringen veel sneller, gebruiksvriendelijker en flexibeler konden dan wat er destijds bestond. Ik ben er trots op dat we onze ambitie hebben kunnen waarmaken en uitgegroeid zijn tot een van de leidende partijen.”

“De afgelopen jaren is de markt voor MKB-financiering sterk gegroeid. Inmiddels zijn er naast de traditionele banken zo’n 50 alternatieve financiers actief in Nederland. Deze ruime keuze is goed voor ondernemers, maar vraagt tegelijkertijd om oplettendheid. Helderheid en transparantie zijn essentieel voor het vertrouwen in onze nog jonge sector. De vorig jaar opgerichte Stichting MKB Financiering, waarvan we een van de grondleggers zijn, kan daar een belangrijke rol in spelen.”

“De Stichting MKB Financiering stelt de hoogste eisen aan passend en verantwoord financieren, waaronder maximale rentetarieven, actieve transparantie over provisies en niet-misleidende communicatie. En zo dragen we bij aan een transparant en eerlijk proces waardoor ondernemers goed onderbouwde keuzes kunnen maken. In die zin is onze ambitie van vijf jaar geleden nog steeds dezelfde”, aldus Niels Turfboer.

Spotcap is sinds eind 2016 ook actief als direct lender in het Verenigd Koninkrijk. In ruim drie jaar tijd heeft de onderneming daar EUR 120 miljoen aan kredieten verstrekt aan 1.000 MKB-bedrijven. Wanneer naast Nederland en het Verenigd Koninkrijk ook de activiteiten in Australië en Nieuw-Zeeland worden meegenomen, heeft Spotcap wereldwijd in totaal nu meer dan EUR 400 miljoen aan kredieten verstrekt, in de vorm van meer dan 10.000 leningen.