Direct Lender Spotcap Nederland wordt onderdeel van CapitalBox

Spotcap Nederland gaat verder als Capital Box. Aanvragen kunnen gedaan worden via deze link. Voor bestaande klanten wijzigt er niets, zij kunnen inloggen zoals zij gewend zijn. Heeft u als klant vragen, dan kunt u contact opnemen met onze client service afdeling, voor contactgegevens, klik hier. Spotcap Partners ontvangen per mail meer informatie over hun specifieke situatie, daarnaast kunnen zij contact opnemen met hun Spotcap accountmanager. Voor meer informatie over deze transitie kunt u kijken op onze FAQ pagina, klik hier.

Spotcap in de Leading 50 van FinTech Top 100

spotcap nieuws en events

KPMG en FinTech-accelerator H2 Ventures publiceerde deze week het derde jaarlijkse FinTech Top 100 rapport met ‘s werelds toonaangevende en disruptieve vernieuwers van 2016. De lijst is opgedeeld en omvat twee aparte lijsten: de 50 ‘Leading FinTechs’ en de 50 ‘Emerging Stars’ uit 22 landen[1].

Dit jaar staat Spotcap in de FinTech top 100, op nummer 29 in de 50 Leading FinTechs. Dit betekent dat wij in één jaar maar liefst 15 plaatsen zijn gestegen van 44 naar 29. Betaalplatform Adyen is met plek vijftien de hoogst genoteerde Nederlandse FinTech onderneming in de lijst. China domineert de top 10 en is momenteel leidend op het gebied van technologische innovatie in de financiële sector.

Het rapport toont aan dat er het afgelopen jaar meer dan ooit is geïnvesteerd in FinTech startups, en groeien het aantal FinTech bedrijven die vernieuwende financiële producten en oplossingen bieden in hoog tempo. Een dynamische sector waar nieuwe ideeën en inzichten centraal staan om grote hoeveelheden kapitaal aan te trekken en op te bouwen. Dit is goed nieuws voor het MKB, want nieuwe ideeën leiden tot meer keuze en de behoefte van de klant wordt in deze vernieuwde sector vooropgesteld.

Opvallend is dat er 32 bedrijven uit de top 100 actief zijn binnen de alternatieve leenvormen, zoals balance sheet lending en peer2 peer lending, gevolgd door 18 betaal bedrijven en 12 verzekeraars. De overige 38 zijn actief in regtech, data-analyse, digitale valuta, blockchain, kapitaalmarkten, crowdfunding en accounting.

De lijst bestaat uit een wereldwijd onderzoek en wordt kritisch geanalyseerd en beoordeeld door juryleden met betrekking tot de vijf belangrijkste onderstaande factoren:

1. Total capital raised
2. Rate of capital raising
3. Geographic diversity
4. Sectorial diversity
5. X-factor

Uit het rapport kunnen we concluderen dat het aangetrokken kapitaal blijft stijgen en dat er een extra bedrag van $14.6bn is opgehaald sinds het rapport van vorig jaar. Een razendsnelle groei die de financiële sector voorgoed  heeft verandert. De financiële wereld blijft veranderen in het komende decennium. Wij hopen uiteraard dat Spotcap volgend jaar een plek in de top 10 weet te bemachtigen.

[1] De 22 landen komen uit de regio’s: Amerika, EMEA, Azië, Verenigd Koningrijk, Australië en Nieuw-Zeeland.