Direct Lender Spotcap Nederland wordt onderdeel van CapitalBox

Spotcap Nederland gaat verder als Capital Box. Aanvragen kunnen gedaan worden via deze link. Voor bestaande klanten wijzigt er niets, zij kunnen inloggen zoals zij gewend zijn. Heeft u als klant vragen, dan kunt u contact opnemen met onze client service afdeling, voor contactgegevens, klik hier. Spotcap Partners ontvangen per mail meer informatie over hun specifieke situatie, daarnaast kunnen zij contact opnemen met hun Spotcap accountmanager. Voor meer informatie over deze transitie kunt u kijken op onze FAQ pagina, klik hier.

Interview Sponsorship Spotcap en Amsterdamsche Hockeyclub

 

  • Hoe is de samenwerking tot stand gekomen?

Niels Turfboer, directeur Spotcap: Sport leeft heel erg binnen Spotcap. We hebben een sportief team, waaronder ook hockeyers. Het voelt als een tweede natuur om ons te verbinden aan sport en nu ook sponsor van hockey te zijn. Spotcap en de Amsterdamse hockey teams zijn opgebouwd uit hetzelfde DNA: best-in-class, gespitst op precisie en snelheid. Dit in combinatie met een duidelijke focus op kwaliteit en resultaat.  Daarbij zit partnering in ons bloed. Wij zijn altijd op zoek naar partners die onze normen en waarden delen. Zelf heb ik ook gehockeyd vroeger, dus ik ben meer dan trots om nu met Spotcap deze mooie sport te supporten!

Marc Staal, voorzitter Amsterdam: We zijn ongelooflijk trots op deze samenwerking en dankbaar voor het enthousiasme voor onze club dat we vanaf het eerste contact voelden! Het is meer dan duidelijk hoezeer sport bij Spotcap leeft. Dat maakt het voor AH&BC natuurlijk extra aantrekkelijk om samen te werken. We hebben onze partnering al feestelijk mogen ‘aftrappen’ met Heren 1 en bijna het gehele team van Spotcap!

  • Waarom hebben jullie voor Amsterdamse Hockeyclub gekozen? / Waarom hebben jullie voor Spotcap als sponsor gekozen?

Niels Turfboer, directeur Spotcap: We wilden ons verbinden met de sport hockey en een team van topkwaliteit. Zodoende kwamen we al snel bij de Amsterdamse Hockeyclub. Hierbij is Hockeyclub Amsterdam één van de grootste en succesvolste hockeyclubs van het land. Zowel de heren als de dames doen jaarlijks mee in de top van de hoofdklasse. Dat maakt Amsterdam uniek! Toevallig zit ons kantoor ook in Amsterdam, dus dat maakt het alleen maar extra leuk.

Marc Staal, voorzitter Amsterdam: Sterk gedreven merken zoeken elkaar op. Voor AH&BC is het daarbij altijd mooi om een internationale onderneming als sponsor aan te mogen trekken. Wij zijn een Amsterdamse hockeyclub met een internationale aantrekkingskracht, maar willen tegelijkertijd graag de binding met de stad behouden. Het kantoor van het internationaal opererende Spotcap in Amsterdam en het enthousiasme van het team voor onze club droeg daaraan bij.

  • Waarin vinden bedrijfsfinanciering voor ondernemers en hockey elkaar?

Niels Turfboer, directeur Spotcap: Het ondernemende karakter van zowel Spotcap, de club als de hockeyteams is evident. Er leeft een zeer ondernemende geest binnen de Amsterdamse Hockeyclub. Er worden diverse toernooien, programma’s en events georganiseerd en zowel de leden als partners zijn erg betrokken en actief.  Snelheid, kwaliteit en flexibiliteit zijn de pijlers van Spotcap en tekenen tevens de hockeysport. Ook een ondernemer gebruikt deze pijlers om optimaal op kansen in te spelen en succes te behalen. Maar succes behaal je nooit alleen.

Als innovatief bedrijf dat gebruikmaakt van technologie ten behoeve van ‘customer success’, refereren we regelmatig naar Steve Jobs die zei: “Geweldige dingen worden in het bedrijfsleven nooit bereikt door één persoon. Ze worden bereikt door een team van mensen.” Daar sluit ik me volledig bij aan en sluit ook mooi aan op de kracht van een sportteam.

Marc Staal, voorzitter Amsterdam: Daar sluiten wij ons ook volledig bij aan! De organisatie van een onderneming is in grote mate te vergelijken met de organisatie van een hockeyclub. Het succes is van het team en straalt af op het team. Maar ook de tegenslagen pakken we gezamenlijk op en die worden gebruikt om sterker terug te komen. Dat zie je ook terug in het bedrijfsleven.  

  • Hoe gaat de samenwerking eruit zien?

Spotcap: We zullen samenwerken in diverse communicatie-uitingen, waarvan de meesten terug te zien zijn tijdens de wedstrijden. We zijn zichtbaar met ruim 50 meter aan borden langs het hoofdveld! Uiteraard zul je ons ook als supporters terugzien op de  tribunes en gaan we samenwerken in diverse events. Maar het gaat met name om support van de Amsterdamse hockeysport. We hopen ons zo in te zetten voor alle leden en de bekendheid  van de club. AH&BC heeft een prijzenswaardig programma rondom jong talent, en nationaal geroemde senioren die nog spelen. Ook willen we op deze manier bijdragen aan het prachtige Wagener stadion, een Amsterdams stadion, dat ook internationaal als het Wembley van de hockeysport wordt gezien.

Marc Staal, voorzitter Amsterdam: Zo is het! We verheugen ons zeer op deze nieuwe samenwerking. Onze club is een echte vriendenclub en het voelt nu al heel goed om Spotcap in ons midden te hebben als partner. We kijken uit naar gezellige middagen langs de lijn en in en om het Wagener Stadion bij Dames 1 en/of Heren 1. Het is voor ons als hockeyclub steeds weer geweldig om te mogen ervaren hoe onze partners met de club meeleven. Dat gaat dan niet alleen om de eerste teams maar ook voor de club in de breedte, want dat is de toekomst en de basis voor toekomstige successen ook buiten het veld.