De Week van de Ondernemer

De Week van de Ondernemer (WvdO) is het grootste ondernemersevenement van Nederland. In 1997 startte het event als de Nationale MKB-Dag en het is inmiddels uitgegroeid tot een meerdaags evenement. Het thema van 2016 was: ‘Building Better Business’. Dit jaar waren wij aanwezig op de edities in Groningen, Eindhoven, Zaandam, Amsterdam en het slotevent in Utrecht. Verschillende thema’s werden behandeld zoals: technologie, marketing, financieren en strategie, dit om ondernemers uit te dagen. “Vroeger kwamen ondernemers er om er een dagje tussenuit te zijn en om te netwerken, tegenwoordig willen zij echt iets nieuws leren, geïnspireerd raken en direct werken aan hun bedrijf,” aldus Remko Wouters, directeur van Synpact en initiatiefnemer van de Week van de Ondernemer.

Gedurende het event krijg je als ondernemer de kans om de laatste bedrijfsinzichten op te doen, gastsprekers te zien en zijn er genoeg mogelijkheden om je kennis en ervaring te delen met anderen.

Op het financieringsplein van de WvdO heeft het team honderden enthousiaste ondernemers gesproken die hun bedrijf naar een hoger niveau willen tillen. Spotcap heeft zich tijdens de eventreeks goed kunnen positioneren als een alternatief op de bank en meerdere ondernemers kunnen voorzien in hun financieringsbehoefte. De WvdO biedt een breed overzicht van huidige trends welke verscheidene aspecten van het ondernemerschap beschrijven. Het event heeft inhoudelijk veel te bieden voor zowel de ondernemer als de standhouder.

“De WvdO Financieringen Special op 29 november vond ik een perfecte aanvulling voor ons.  Er waren honderden ondernemers aanwezig die gericht vragen hadden op het gebied van financiering in tegenstelling tot de normale edities waar de vragen meer generiek zijn. We hebben ondernemers kunnen voorzien van advies, doorverwijzingen en kunnen helpen aan financiering,” aldus Beer Zandt. “De organisatie van het event is ijzersterk en als standhouder kan je er zeker van zijn dat je ondernemers spreekt die bewust bezig zijn met hun bedrijf en dat zij met gerichte vragen naar het event komen.”

Bij de WvdO ligt de kracht regionaal. De organisatoren krijgen het keerr op keer voor elkaar om een lokaal event neer te zetten met een nationale invloed. Een grote stroom van ondernemers en de fantastische organisatie die de mensen gastvrij verwelkomt zorgt er al snel voor dat je niet alleen als ondernemer een mooie dag hebt, maar ook als bedrijf.

Kortom de WvdO was een geslaagde eventreeks voor zowel de ondernemer als voor Spotcap, tot volgend jaar!