Direct Lender Spotcap Nederland wordt onderdeel van CapitalBox

Spotcap Nederland gaat verder als Capital Box. Aanvragen kunnen gedaan worden via deze link. Voor bestaande klanten wijzigt er niets, zij kunnen inloggen zoals zij gewend zijn. Heeft u als klant vragen, dan kunt u contact opnemen met onze client service afdeling, voor contactgegevens, klik hier. Spotcap Partners ontvangen per mail meer informatie over hun specifieke situatie, daarnaast kunnen zij contact opnemen met hun Spotcap accountmanager. Voor meer informatie over deze transitie kunt u kijken op onze FAQ pagina, klik hier.

2018 – een jaaroverzicht

spotcap nieuws en events

Het einde van 2018 nadert, en het was weer een veelbewogen jaar voor Spotcap én de fintech-industrie. We zagen onder meer een golf aan beursgangen, recordinvesteringen en de komst van PSD2 en Open Banking.

Voor het team hier bij Spotcap waren het drukke, maar lonende maanden. We maakten een enorme groei door, onder meer dankzij productinnovatie, sterkte partnerships en de toewijding van ons team. Aan het einde van dit jaar hebben we voor bijna 300 miljoen euro aan kredieten verstrekt in onze vijf markten; de mijlpaal van 250 miljoen behaalden we afgelopen september.

Alternatieve financiering in opkomst
De vraag naar onverzekerde, flexibele financiering groeit wereldwijd en continu. Ondernemers, voornamelijk in het klein- en middenbedrijf, hebben niet altijd (meer) beschikking over een onderpand, of het bedrag voor een borgstelling klaarliggen. Of ze hebben de tijd niet om een wekenlange aanvraagprocedure in te gaan. Het is dan ook niet vreemd dat de markt voor alternatieve financiering naar schatting goed is voor zo’n 760 miljard dollar in het jaar 2022.

Recordinvesteringen binnen de sector
Hoewel het jaar nog niet om is, streven de investeringen binnen de fintech-industrie die van het voorgaande jaar nu al voorbij. Alleen al in de eerste drie kwartalen van 2018 werd voor 32,6 miljard dollar aan kapitaal opgehaald binnen de industrie, een groei van meer dan 80% ten opzichte van de 17,9 miljard aan investeringen in 2017. Ook de grootte van de deals zijn een belangrijke indicatie voor de volwassenheid van de markt.

Interne ontwikkeling
Het vertrouwen van investeerders biedt perspectief, aangezien een gezonde investeringsbodem essentieel is voor de ontwikkeling van de sector. Voornamelijk gevestigde fintechs met een bewezen businessmodel boekten succes in het ophalen van kapitaal. Spotcap haalde tot dusver ongeveer 100 miljoen op aan funding, wat ons in staat stelt ons product te optimaliseren en te investeren in ons team en in nieuwe markten. In 2018 groeide ons internationale team uit tot 130 professionals. Daarnaast breidden we onze zogenaamde C-Suite uit met de nieuwe rollen van Chief People Officer (CPO) en Chief Marketing Officer (CMO).

Samenwerking is de sleutel voor groei
De intrede van wet- en regelgevingen als PSD2 en Open Banking, waardoor ook banken de noodzaak zien om gegevens beschikbaar te stellen aan betrouwbare derden via zogenaamde APIs, markeert het ontstaan van een nieuw financieel ecosysteem. Wij geloven dat de toekomst van financiële dienstverlening ligt in samenwerking – en we zijn niet alleen. Uit een rapport van Capgemini uit 2018 blijkt dat 91 procent van de banken de samenwerking wil aangaan met fintechs, en 75 van de fintechs wil samenwerken met banken.

Eerder dit jaar lanceerden we onze ‘Lending-as-a-service’ propositie met een strategische samenwerking met BAWAG Group in Oostenrijk. Naast directe kredietverlening verzorgen we nu ook de technologie in kredietafhandeling voor BAWAG. Op beide terreinen blijven we onze positie verstevigen om ondernemers nog beter te kunnen bedienen op het gebied van kredietverlening.

Strategische samenwerkingen vervullen een steeds belangrijkere rol in onze internationale groeistrategie. Traditionele systemen kunnen het integreren van innovatieve technologie bemoeilijken voor banken, maar wij geloven dat de juiste partnerships win-win-situaties creëren voor banken, fintechs én hun klanten.

2018 was een geweldig jaar voor Spotcap! Graag bedanken we al onze klanten, partners en natuurlijk het hele team. Wij kijken uit naar 2019.

Kan jouw onderneming een boost gebruiken in de vorm van aanvullend werkkapitaal?

Ontdek binnen enkele minuten of je in aanmerking komt voor een zakelijke lening.