Direct Lender Spotcap Nederland wordt onderdeel van CapitalBox

Spotcap Nederland gaat verder als Capital Box. Aanvragen kunnen gedaan worden via deze link. Voor bestaande klanten wijzigt er niets, zij kunnen inloggen zoals zij gewend zijn. Heeft u als klant vragen, dan kunt u contact opnemen met onze client service afdeling, voor contactgegevens, klik hier. Spotcap Partners ontvangen per mail meer informatie over hun specifieke situatie, daarnaast kunnen zij contact opnemen met hun Spotcap accountmanager. Voor meer informatie over deze transitie kunt u kijken op onze FAQ pagina, klik hier.

Zakelijk krediet tot €350.000 voor MKB-ondernemers

Vraag eenvoudig en vrijblijvend online een krediet aan

Eenvoudig online aanvragen

Geen zekerheden of prognoses vereist

Tussentijds verlengen, verhogen of aflossen

Altijd persoonlijke begeleiding

Eenvoudig online aanvragen

Geen zekerheden of prognoses vereist

Tussentijds verlengen, verhogen of aflossen

Altijd persoonlijke begeleiding

Help je onderneming te groeien

Spotcap maakt online zakelijk krediet toegankelijk voor het MKB

Financiering tot €350.000

Online aanvragen zonder afspraak of papierwerk

Toegang tot uw krediet binnen één werkdag

Kosteloos en vrijblijvend tot aan de eerste opname

Ondernemerskrediet Nieuwebaan.nl

400x400-1

"Door onze explosieve groei stijgt onze liquiditeitsbehoefte. Bij Spotcap was de financiering binnen twee dagen rond!"

Rick Feldkamp

Nieuwebaan.nl

Financieringsdoelen voor ondernemingen

Waarvoor is krediet van Spotcap inzetbaar?

Cashflow managen

Tijdelijke overbrugging

Project of opdracht voorfinancieren

Investeringen

Wat is MKB-krediet?

MKB-krediet is financiering die specifiek geschikt is voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Na de economische crisis werd het om verschillende redenen steeds moeilijker voor banken om het Nederlandse MKB te bedienen. Hierdoor ontstond een gat in de financieringsmarkt. Inmiddels heeft een scala aan non-bancaire (alternatieve) partijen zoals Spotcap haar intrede gedaan in de markt. Deze alternatieve aanbieders kunnen, dankzij expertise en nieuwe technologie, vaker MKB-ondernemingen helpen in kredietverstrekking. Niet zelden gebeurt dit ook wel in samenwerking met de huisbank, waar veel ondernemingen toch al een lopend rekening-courantkrediet hebben. De alternatieve financier verstrekt dan een aanvullende financiering.

Zakelijk krediet is één van de financieringsvormen waar MKB-ondernemingen gebruik van kunnen maken. Zakelijk krediet waarbij geen zekerheden worden gevraagd is met name goed inzetbaar in combinatie met de bank. Dit komt omdat ondernemers bij de bank vaak al zekerheden hebben vergeven. Zakelijk krediet kan tegenwoordig vaak volledig online worden aangevraagd in enkele simpele stappen. Zo hoef je als ondernemer geen rekening meer te houden met fysieke afspraken of papierwerk. Daarnaast zorgen alternatieve financiers vaak voor een snellere terugkoppeling en doorlooptijd. Zo koppelt Spotcap binnen één werkdag terug en is het aangevraagde bedrag bij goedkeuring direct beschikbaar voor opname.

Kom ik in aanmerking?

Gevestigd in Nederland

Jaaromzet vanaf €350.000

Minimaal 24 maanden actief

Zakelijke bankrekening

Hoe werkt het?

Aanvragen in 20 minuten, beoordeling binnen één werkdag

aanvragen starten zakelijke lening
null

Vul uw basisgegevens in en upload uw financiële documentatie

null

Onze experts beoordelen uw aanvraag binnen één werkdag

null

Bij goedkeuring heeft u direct toegang tot uw krediet

MKB kredietcalculator

€14.807

Maandelijkse betaling

€8.265

Rente

€133.265

Totaal
 • Bedrag
  125,000
 • Looptijd
  9 maanden
Periode Aflossing Rente bedrag Uitstaand bedrag
Het rentepercentage is hoofdzakelijk gebaseerd op de kredietwaardigheid van uw onderneming, plus het bedrag en de looptijd van uw krediet. Deze berekening is ter indicatie en is gebaseerd op onze gemiddelde nominale jaarrente van 13,2%. De eenmalige afsluitkosten van gemiddeld 2,5% zijn hierbij niet inbegrepen. Wij hanteren een maandelijks annuïtair aflossingsschema. U betaalt iedere maand via een automatische incasso een gelijk bedrag dat is opgebouwd uit rente en aflossing. Klik hier voor meer informatie.

Hoe werkt krediet voor ondernemers?

Een zakelijk krediet is een door een financierder beschikbaar gesteld bedrag, dat voor een beperkte periode beschikbaar is om opnames uit te doen. Tot het einde van de opnameperiode kan de gebruiker op ieder gewenst moment opnames doen. Ook is het krediet in zijn geheel op te nemen. Iedere afzonderlijke opname wordt omgezet in een lening met een eigen aflosschema. De gebruiker betaalt een eenmalige afsluitprovisie over het volledige goedgekeurde bedrag. Daarna betaalt hij een maandelijks aflosbedrag inclusief rente over iedere afzonderlijke lening.

Iedere afzonderlijke lening heeft een looptijd van maximaal 24 maanden. De aanvrager lost de lening annuïtair af. Dit betekent dat de rente maandelijks over het nog uitstaande leenbedrag wordt berekend. Met een annuïtair aflossysteem wordt het uitstaande bedrag steeds kleiner, waardoor ook de maandelijkse rente daalt met het vorderen van de looptijd.

Naast de maandelijkse rente betaalt de aanvrager een éénmalige afsluitprovisie over het gehele kredietbedrag. Zowel de afsluitprovisie als de maandelijkse rente zijn afhankelijk van het risicoprofiel van de onderneming. Ook de opnameperiode en de maximale looptijd zijn hiervan afhankelijk. Een zakelijk krediet wordt specifiek afgepast op het type onderneming en haar huidige financiële situatie.

Zakelijk krediet is zeer flexibel in het gebruik. De onderneming bepaalt immers zelf wanneer er opnames nodig zijn. Tijdens de looptijd van iedere afzonderlijke lening is het mogelijk het bedrag te verhogen, de looptijd te verlengen of vervroegd af te lossen. Dit brengt geen extra kosten met zich mee. Daarnaast is zakelijk krediet inzetbaar voor diverse doeleinden, waaronder investeringen, overbrugging of cashflow management.

Meer informatie?

Klik hier om onze online brochure te downloaden

Wat zeggen onze klanten over ons?

Kom ik in aanmerking?

Gevestigd in Nederland

Minimale jaaromzet van €350.000

Minstens 24 maanden actief

Zakelijke bankrekening

Hoe start ik een aanvraag?

null

Vul uw basisgegevens in en upload uw financiële documentatie

null

Onze experts beoordelen uw aanvraag binnen één werkdag

null

Bij goedkeuring heeft u direct toegang tot uw krediet

Kredietcalculator

Maandelijkse betaling

€14.807

 • Bedrag
  125.000
 • Looptijd
  9Maanden
Rentelasten zijn gebaseerd op het risicoprofiel van de onderneming. Deze berekening is ter indicatie en is gebaseerd op het gemiddelde klantprofiel van Spotcap. De eenmalige afsluitkosten van gemiddeld 2% zijn hierbij niet inbegrepen.