Financiering voor horecaondernemers

Vraag eenvoudig en vrijblijvend online een krediet aan

Waarin onderscheidt Spotcap zich?

Volledig online aanvraagproces en beoordeling binnen één werkdag

Geen zekerheden of persoonlijke borgstelling vereist

Kosteloos en vrijblijvend tot aan de opname

Boetevrij vervroegd aflossen na één maand

Help je onderneming te groeien

Spotcap geeft het MKB toegang tot flexibel zakelijk krediet om groei en innovatie te stimuleren

Financiering tot €250.000

Betaal enkel rente over het gebruikte bedrag

Online aanvragen zonder afspraak of papierwerk

Toegang tot uw krediet binnen één werkdag

Hoe werkt een krediet van Spotcap?

GOEDKEURING

Wanneer uw aanvraag is goedgekeurd, heeft u direct toegang tot uw krediet.

OPNAMEPERIODE

De kredietfaciliteit is 1 tot 3 maanden beschikbaar, afhankelijk van uw risicoprofiel. Binnen deze periode kunt u één of meerdere leningen opnemen.

LENING

Iedere opname van uw kredietfaciliteit wordt omgezet in een lening met een eigen aflossingsschema. Het resterende bedrag van uw krediet blijft beschikbaar tot het einde van de opnameperiode.

AFLOSSING

Iedere lening wordt maandelijks annuïtair afgelost. Dit gaat volgens een schema van 6 tot 15 maanden, afhankelijk van uw risicoprofiel en het doel van de lening. Na de eerste maand heeft u de mogelijkheid om boetevrij vervroegd af te lossen.

HERTOETSING

Drie maanden na de eerste opname heeft u de mogelijkheid om gedurende de resterende looptijd een hertoetsing aan te vragen. Bij het indienen van actuele informatie toetsen wij opnieuw of er ruimte is voor een langere looptijd en/of hogere limiet. Doorgaans kunnen wij dit tegen betere voorwaarden aanbieden.

Het verhaal van Dimphy

Eigenaresse Dimphy opende 13 jaar geleden de eerste vestiging van Luna Eten & Drinken op de Markt in Sittard. Sindsdien is ze, als onderneemster in hart en nieren, flink gegroeid op eigen krachten. De afgelopen drie jaar opende zij, inmiddels samen met haar partner, nog drie zaken.

“Ik was verbaasd over hoe snel alles ging!”

Dimphy richtte al haar restaurants op uit eigen reserves. Hoewel de zaken lopen als een trein, heeft iedere horecaondernemer weleens te maken met seizoenspieken. Ondanks haar vastberadenheid om haar financiering zelf af te handelen, ging Dimphy onlangs op zoek naar een klein stukje aanvullend werkkapitaal ter overbrugging van het laagseizoen.

Na uitgebreid vergelijkend onderzoek kwam ze ten slotte bij Spotcap terecht. Dimphy: “Ik was verbaasd hoe snel alles ging! Zeker in vergelijking met een bank.”

Hoe werkt het?

Het aanvraagproces kost u ongeveer 20 minuten. Ons team van experts beoordeelt complete aanvragen binnen één werkdag.

null

Algemene informatie

Vul eerst uw algemene persoons- en bedrijfsgegevens in

Persoonsgegevens

Uw naam, geboortedatum, adres en contactgegevens.

Bedrijfsgegevens

Uw bedrijfsnaam, KvK-nummer en industrie.

Financieringstermijn

De termijn waarop u het krediet nodig heeft en de looptijd.

null

Financiële documentatie

Upload hierna de volgende
documenten

BTW-aangiftes

Uw BTW-aangiftes van ten minste de afgelopen vier kwartalen. Indien uw omzet seizoensgebonden is, dan ontvangen wij graag de aangiftes over de gelopen zes kwartalen.

Jaarrekening

 Uw meest recente jaarrekening. Is deze nog in concept? Dan ontvangen wij graag ook de jaarrekening van het voorgaande jaar. Indien uw bedrijf wordt beheerd door een holding, dan dient u ook de meest recente jaarrekening van de holding in.

null

Bankgegevens

Rond de aanvraag af door uw bankgegevens te uploaden

Bankafschrift

Hierop zijn de transacties van de afgelopen 12 maanden zichtbaar. Dit bestand dient u in CSV- of TXT-formaat te uploaden.

Screenshot van de zakelijke bankrekening

Hierop zijn de tenaamstelling, het IBAN-nummer, de datum en het actuele banksaldo zichtbaar.

Spotcap kredietcalculator

 • Bedrag
  125.000
 • Looptijd
  9 Maanden

€14.951

Maandelijkse betaling

Rentelasten zijn gebaseerd op het risicoprofiel van de onderneming. Deze berekening is ter indicatie en is gebaseerd op het gemiddelde klantprofiel van Spotcap. De eenmalige afsluitkosten van gemiddeld 2% zijn hierbij niet inbegrepen.

Maandelijkse betaling

€14.951

 • Bedrag
  125.000
 • Looptijd
  9Maanden
Rentelasten zijn gebaseerd op het risicoprofiel van de onderneming. Deze berekening is ter indicatie en is gebaseerd op het gemiddelde klantprofiel van Spotcap. De eenmalige afsluitkosten van gemiddeld 2% zijn hierbij niet inbegrepen.

Wilt u ons persoonlijk spreken?

Bel ons gerust op 020-8905429. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 18.00 uur.

Hoe kan mijn bedrijf profiteren van een zakelijk krediet?

 • Assortiment uitbreiden

  Een krediet op korte termijn kan u helpen uw productaanbod te verbreden. U kunt het extra werkkapitaal inzetten voor onderzoek en ontwikkeling en de aanschaf van extra voorraden. U kunt bestaande producten herpositioneren of een geheel nieuw product introduceren.

 • Marktaandeel vergroten

  Trek nieuwe klanten aan met een professionele marketingcampagne of neem een expert aan om uw naamsbekendheid te verhogen.

 • Reputatie verbeteren

  Een goede reputatie van uw organisatie is essentieel voor groei. Extra werkkapitaal kan u ondersteunen in het aannemen van nieuw personeel of verbeteren van de service.

 • Personeel aannemen

  Het uitbreiden van uw team kan een positieve boost aan uw zaken geven. Een krediet van Spotcap kan u helpen uw team op een gezonde manier te helpen groeien.

Bedrijfsfinanciering voor de horeca

Bedrijfsfinanciering voor de horeca

 • Als eigenaar van een hotel, restaurant of cateringbedrijf streeft u naar tevreden gasten. U wilt graag te allen tijde blijven investeren in uw onderneming. Daarnaast kunnen uw inkomsten afhankelijk zijn van het seizoen.
 • In diverse situaties kan een zakelijk krediet uitkomst bieden. Traditionele financiers zoals banken zijn echter wat terughoudend met het financieren van de horecasector in Nederland. Spotcap maakt werkkapitaal voor horecaondernemers weer toegankelijk door te focussen op de huidige situatie van het bedrijf.

Hoe werkt een krediet bij Spotcap?

 • U dient uw aanvraag online in. Het aanvraagproces is eenvoudig te doorlopen en kost u ongeveer 20 minuten. Complete aanvragen worden binnen een werkdag beoordeeld. Bij goedkeuring heeft u direct toegang tot uw krediet.
 • Binnen de opnametermijn van 1 tot maximaal 3 maanden kunt u opnemen wat u denkt nodig te hebben. Dit mag in een of meerdere keren en kan zowel een gedeelte van het bedrag, of het gehele bedrag betreffen. Al na een maand kunt u vervroegd boetevrij aflossen.

Over Spotcap

Spotcap is een online kredietverstrekker voor het MKB. Wij maken werkkapitaal weer toegankelijk voor horecaondernemers door te kijken naar de huidige situatie van het bedrijf en minder naar historische prestaties. Ons product is bijvoorbeeld goed inzetbaar bij seizoensfluctuaties. Spotcap biedt:

 • Zakelijk krediet van €10.000 tot €250.000
 • Een aflosschema van maximaal 15 maanden

Om in aanmerking te komen dient een bedrijf minimaal 2 jaar te bestaan, een jaaromzet van ten minste €200.000 te genereren en een Nederlandse KvK-registratie te hebben.

Maak uw groeiambities waar met een zakelijk krediet van Spotcap