Wat is FinTech en hoe kun je er gebruik van maken? | Spotcap

FinTech

Spotcap is een zogenoemde FinTech-onderneming, die financiële dienstverlening met geavanceerde technologie combineert. Met de inzet van ons zelfontwikkelde algoritme beoordelen wij op efficiënte en vakkundige wijze de kredietwaardigheid van bedrijven.

How-it-works-mobile-steps_NL

Uw voordelen

Volledig online, zonder fysieke afspraken of papierwerk

Beoordeling binnen één werkdag

Kosteloos en vrijblijvend tot aan de opname

Beveiligde omgeving en gereguleerd door de AFM

Wat biedt Spotcap u?

Zakelijk krediet tot €300.000 dat in combinatie met andere financieringsvormen ingezet kan worden

Voor ondernemingen die minstens 2 jaar bestaan en minimaal €300.000 omzet genereren

Flexibele opnametermijn met de mogelijkheid tot opname van het volledige bedrag óf in delen

Kosteloos tot aan de opname met de mogelijkheid tot boetevrij vervroegd aflossen

Hoe werkt een aanvraag bij Spotcap?

Ons aanvraagproces is volledig online te voltooien in ongeveer 20 minuten.

null

Kom ik in aanmerking?

Ga dit na door een kort formulier in te vullen
null

Vul uw basisgegevens in

Wij vragen om uw persoons- en bedrijfsgegevens
null

Upload uw financiële documentatie

U kunt dit handmatig doen of door uw boekhoudprogramma te koppelen
null

Upload uw bankgegevens

We vragen u om uw bankgegevens in te dienen. Vervolgens kunt u de aanvraag afronden

Onze FinTech calculator

 • Bedrag
  125.000
 • Looptijd
  9 Maanden

€14.807

Maandelijkse betaling

Rentelasten zijn gebaseerd op het risicoprofiel van de onderneming. Deze berekening is ter indicatie en is gebaseerd op het gemiddelde klantprofiel van Spotcap. De eenmalige afsluitkosten van gemiddeld 2% zijn hierbij niet inbegrepen.

Hoe kan uw bedrijf profiteren van FinTech?

 • Assortiment uitbreiden

  Een krediet op korte termijn kan u helpen uw productaanbod te verbreden. U kunt het extra werkkapitaal inzetten voor onderzoek en ontwikkeling en de aanschaf van extra voorraden. U kunt bestaande producten herpositioneren of een geheel nieuw product introduceren.

 • Marktaandeel vergroten

  Trek nieuwe klanten aan met een professionele marketingcampagne of neem een expert aan om uw naamsbekendheid te verhogen.

 • Reputatie verbeteren

  Een goede reputatie van uw organisatie is essentieel voor groei. Extra werkkapitaal kan u ondersteunen in het aannemen van nieuw personeel of verbeteren van de service.

 • Personeel aannemen

  Het uitbreiden van uw team kan een positieve boost aan uw zaken geven. Een krediet van Spotcap kan u helpen uw team op een gezonde manier te helpen groeien.

FinTech-oplossingen voor ondernemers

Wat is FinTech?

 • FinTech is een samentrekking van ‘Financiële Technologie’ en is een term die gebruikt wordt voor innovatieve start-ups, die door middel van technologie verandering brengen in de financiële wereld. De opkomst van FinTech werd versneld door technologische ontwikkelingen en een gebrek aan vertrouwen in de banken als gevolg van de financiële crisis.
 • Waar eerder de bank verantwoordelijk was voor alle financiële behoeften van de klant, zijn er nu FinTech bedrijven die zich richten op ‘niches’ en ernaar streven om een bepaalde tak sneller en efficiënter te bedienen dan traditionele financiële dienstverleners. Voorbeelden van financiële ‘niches’ die onder FinTech vallen zijn alternatieve financiering, cybersecurity, betalingen, vermogensbeheer, verzekeringen, cryptocurrencies en e-commerce.
 • Investeerders zien ook het potentieel van FinTech als vernieuwing in de financiële sector. Dit blijkt uit wereldwijde investeringen in financiële start-ups. Tussen 2010 en 2015 werd er in totaal 50 miljard dollar geïnvesteerd in FinTech en investeringen groeiden zelfs viervoudig tot 12 miljard dollar in 2014 ten opzichte van 3 miljard dollar in 2013.

Welke voordelen brengt financiële technologie met zich mee?

 • FinTech-bedrijven positioneren zich als een aanvulling of alternatief tot traditionele financiële diensten. Klanten zoeken naar alternatieven voor de vaak lange trajecten bij banken en zijn op zoek naar snellere of goedkopere alternatieven.
 • FinTech-bedrijven bieden hier een uitkomst, omdat ze klanten snelle, efficiënte en gebruikersvriendelijke financiële oplossingen kunnen bieden door gebruik te maken van geavanceerde technologie. Deze bedrijven werken vaak met een flexibele structuur waardoor ze snel kunnen reageren op wensen van klanten en kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen in de markt.
 • Doordat technologie bij FinTech-bedrijven centraal staat, kunnen ze goed omgaan met de grote hoeveelheid informatie die online beschikbaar is. Zij kunnen analyses uitvoeren op basis van een grote hoeveelheid ongestructureerde informatie, ook wel Big Data genoemd. Door deze informatie slim te gebruiken begrijpen FinTech-bedrijven precies wie hun klanten zijn en kunnen ze gerichte, specifieke financiële diensten en producten leveren.

FinTech in Nederland

 • De internationale FinTech-industrie groeit ook in Nederland hard. Steeds meer bedrijven integreren technologie in hun bedrijfsmodel. Niet alleen financiële dienstverleners maar ook verzekeringsmaatschappijen, de gezondheidszorg, banken, beveilingingsbedrijven en data-analisten maken steeds meer gebruik van innovatieve technologie.
 • In Nederland kennen we momenteel al meer dan 300 Tech-bedrijven, van kleine ondernemingen tot institutionele partijen. Dankzij het gebruik van de laatste technologie zorgen deze bedrijven voor efficiëntie en gebruiksvriendelijke processen.
 • Spotcap behoort tot een van de FinTech-bedrijven in Nederland die internationaal opereert, en ontwikkelde een eigen algoritme. Aan de hand hiervan richten wij onze analyse op kredietwaardigheid van bedrijven in. Ons team van experts kan hierdoor snel en nauwkeurig een aanvraag beoordelen en binnen één werkdag uitsluitsel geven over de kredietwaardigheid van een onderneming.

Wat betekent FinTech voor uw organisatie?

 • FinTech-bedrijven hebben een andere manier van het beoordelen van de kredietwaardigheid van ondernemingen door minder naar historische gegevens en meer naar de huidige bedrijfsprestaties te kijken.
 • Spotcap, bijvoorbeeld, analyseert onder andere uw transactiegeschiedenis van de afgelopen 24 maanden. Hierdoor zien wij hoe uw bedrijf er vandaag de dag voor staat, en kunnen wij uw kredietwaardigheid op huidige bedrijfsprestaties beoordelen.
 • Spotcap hanteert een data-gedreven bedrijfsmodel waarin niet wordt gevraagd om uw prognose of bedrijfsplan. Dit zorgt ervoor dat er geen fysieke afspraken of papierwerk vereist zijn om uw aanvraag in te dienen. Het aanvraagproces verloopt geheel online en is in ongeveer 20 minuten te voltooien.

Investeer nu in uw onderneming