Wat is FinTech en welke voordelen biedt het jouw bedrijf? | Spotcap

Fintech

Spotcap is een zogenoemde fintech-onderneming, die financiële dienstverlening met geavanceerde technologie combineert. Met de inzet van algoritmes en een team van experts beoordelen wij op efficiënte en vakkundige wijze de kredietwaardigheid van bedrijven.

How-it-works-mobile-steps_NL

Uw voordelen

Volledig online, zonder fysieke afspraken of papierwerk

Wij beoordelen complete aanvragen binnen één werkdag

Kosteloos en vrijblijvend tot aan uw eerste opname

Geen onderpand of persoonlijke borgstelling vereist

Wat bieden wij onze klanten met behulp van fintech?

Zakelijk krediet tot €350.000 voor gevestigde ondernemingen

Vakkundige kredietanalyse en terugkoppeling binnen één werkdag

Persoonlijke begeleiding, waar en wanneer gewenst

Tussentijds verlengen, verhogen of kosteloos vervroegd aflossen is mogelijk

Wat is fintech?

FinTech is een samentrekking van ‘Financiële Technologie’ en is een term die gebruikt wordt voor innovatieve technologie die wordt ingezet in de financiële sector. De opkomst van fintech werd versneld door technologische ontwikkelingen en vermindering van vertrouwen in de banken als gevolg van de financiële crisis. Waar eerder de bank hoofdverantwoordelijk was voor de financiële behoeften van de klant, zijn er nu veel meer mogelijkheden beschikbaar in de markt met dank aan zogenaamde fintechs, bedrijven die fintech inzetten ten behoeve van het verbeteren van de klantervaring. Fintechs richten zich vaker op niches in de financieringsmarkt, zoals alternatieve financiering, betalingen, vermogensbeheer, verzekeringen, cryptocurrencies en e-commerce.

Fintech in Nederland

De fintech-industrie groeit zowel internationaal als in Nederland hard. Steeds meer bedrijven integreren technologie in hun bedrijfsmodel. Niet alleen financiële dienstverleners maar ook verzekeringsmaatschappijen, de gezondheidszorg, banken, beveiligingsbedrijven en data-analisten maken steeds meer gebruik van innovatieve technologie. In 2018 waren er al meer dan 400 bedrijven actief in de Nederlandse fintech-markt, en dit aantal groeit nog dagelijks. Met de inzet van technologie kunnen deze bedrijven sneller en efficiënter data verwerken en hun processen beter afstemmen op de klant.

Hoe werkt een aanvraag bij Spotcap?

Ons aanvraagproces is volledig online te voltooien in ongeveer 20 minuten.

null

Kom ik in aanmerking?

Ga dit na door een kort formulier in te vullen
null

Vul uw basisgegevens in

Wij vragen om uw persoons- en bedrijfsgegevens
null

Upload uw financiële documentatie

U kunt dit handmatig doen of door uw boekhoudprogramma te koppelen
null

Upload uw bankgegevens

We vragen u om uw bankgegevens in te dienen. Vervolgens kunt u de aanvraag afronden

Onze FinTech calculator

  • Bedrag
    125.000
  • Looptijd
    9 Maanden

€14.807

Maandelijkse betaling

Rentelasten zijn gebaseerd op het risicoprofiel van de onderneming. Deze berekening is ter indicatie en is gebaseerd op het gemiddelde klantprofiel van Spotcap. De eenmalige afsluitkosten van gemiddeld 2% zijn hierbij niet inbegrepen.

Hoe profiteert uw bedrijf van FinTech?

Financiering van Spotcap is op diverse manieren inzetbaar

Inkoop van (extra) voorraden

Voorfinanciering van project of opdracht

Uitbreiding assortiment of vestigingen

Aannemen van extra personeel

Welke voordelen biedt financiële technologie?

Veel fintechs bieden een alternatief óf een aanvulling op traditionele financiële diensten. In financiële dienstverlening is een veelvoorkomend struikelblok de lange doorlooptijd van processen en de vele financiële gegevens die nodig zijn bij een aanvraag. Fintechs kunnen met de inzet van technologie meer snelheid en gebruiksvriendelijkheid bieden in hun processen. Ook zijn zij in staat efficiënt grote hoeveelheden data te verwerken. Zo kunnen fintechs snel en vakkundig analyses uitvoeren en (vaak) een aanzienlijk snellere doorlooptijd hanteren. Ook werken fintechs veelal geheel online, waardoor fysieke afspraken en papierwerk niet meer noodzakelijk zijn.

Wat kan FinTech betekenen voor uw onderneming?

FinTech-bedrijven hebben een andere manier van het beoordelen van de kredietwaardigheid van ondernemingen door minder naar historische gegevens en meer naar de huidige bedrijfsprestaties te kijken. Spotcap, bijvoorbeeld, analyseert onder andere uw transactiegeschiedenis van de afgelopen 24 maanden. Hierdoor zien wij hoe uw bedrijf er vandaag de dag voor staat, en kunnen wij uw kredietwaardigheid op huidige bedrijfsprestaties beoordelen. Spotcap hanteert een data-gedreven bedrijfsmodel waarin niet wordt gevraagd om uw prognose of bedrijfsplan. Dit zorgt ervoor dat er geen fysieke afspraken of papierwerk vereist zijn om uw aanvraag in te dienen. Het aanvraagproces verloopt geheel online en is in ongeveer 20 minuten te voltooien.

Wilt u meer weten over Spotcap?

Klik hier om onze online brochure te downloaden