Direct Lender Spotcap Nederland wordt onderdeel van CapitalBox

Spotcap Nederland gaat verder als Capital Box. Aanvragen kunnen gedaan worden via deze link. Voor bestaande klanten wijzigt er niets, zij kunnen inloggen zoals zij gewend zijn. Heeft u als klant vragen, dan kunt u contact opnemen met onze client service afdeling, voor contactgegevens, klik hier. Spotcap Partners ontvangen per mail meer informatie over hun specifieke situatie, daarnaast kunnen zij contact opnemen met hun Spotcap accountmanager. Voor meer informatie over deze transitie kunt u kijken op onze FAQ pagina, klik hier.

Direct Lending

Direct lending is het rechtstreeks verstrekken van leningen aan bedrijven door een geldverstrekker, zonder tussenkomt van de bank of van andere partijen. Het is voor ondernemers een efficiënte manier om non-bancair te financieren.

Online aanvraagproces

Terugkoppeling binnen één werkdag

Zonder intermediair

Verantwoord en betrouwbaar

Online aanvraagproces

Terugkoppeling binnen één werkdag

Zonder intermediair

Verantwoord en betrouwbaar

Wat bieden wij ondernemers met direct lending?

Zakelijke leningen tot €350.000 voor gevestigde ondernemingen

Vakkundige analyse en terugkoppeling binnen één werkdag

Persoonlijke begeleiding, waar en wanneer gewenst

Tussentijds verlengen, verhogen of kosteloos vervroegd aflossen is mogelijk

Wat is direct lending?

Met direct lending wordt het direct verstrekken van financieren aan bedrijven bedoeld, zonder tussenkomst van een intermediair. Dit doen geldverstrekkers ofwel vanuit de eigen balans, of vanuit bijvoorbeeld fondsen of financieringsplatforms. Deze partijen verzorgen de kredietbeoordeling, administratie en afhandeling. De investering komt vanuit één of meerdere bedrijven die voor het kapitaal zorgen. Spotcap is een direct lender die financiert vanaf de eigen balans.

Waar komt direct lending vandaan?

Na de financiële crisis verminderde het vertrouwen in banken en steeg het aantal aanbieders van alternatieve (non-bancaire) financiering. Een van de mogelijkheden van non-bancair financieren is direct lending. Waar voorheen de bank hoofdzakelijk zorg droeg voor de financieringsbehoeften van haar klanten, zijn dit steeds vaker alternatieve partijen en daarmee ook direct lenders. Ook wordt het steeds gebruikelijker bedrijven te financieren met een combinatie van alternatieve en bancaire financiering. Direct lending is dus geen disruptie in de financiële markt, maar eerder een oplossing die complementair is aan bestaande oplossingen.

Hoe profiteert uw bedrijf van direct lending?

Mogelijkheden van een lening bij Spotcap

Inkoop van (extra) voorraden

Voorfinanciering van project of opdracht

Uitbreiding assortiment of vestigingen

Aannemen van extra personeel

Hoe werkt het aanvragen van een online lening?

U voltooit uw aanvraag eenvoudig online, in ongeveer 20 minuten.

spotcap direct lending
null

Kom ik in aanmerking?

Dit gaan wij na middels enkele korte vragen
null

Vul uw basisgegevens in

U vult uw persoons- en bedrijfsgegevens in
null

Upload uw financiële documentatie

U kunt dit handmatig doen of door uw boekhoudprogramma te koppelen
null

Upload uw bankgegevens

We vragen u om uw bankgegevens in te dienen. Vervolgens kunt u de aanvraag afronden

Spotcap kredietcalculator

€14.807

Maandelijkse betaling

€8.265

Rente

€133.265

Totaal
 • Bedrag
  125,000
 • Looptijd
  9 maanden
Periode Aflossing Rente bedrag Uitstaand bedrag
Het rentepercentage is hoofdzakelijk gebaseerd op de kredietwaardigheid van uw onderneming, plus het bedrag en de looptijd van uw krediet. Deze berekening is ter indicatie en is gebaseerd op onze gemiddelde nominale jaarrente van 13,2%. De eenmalige afsluitkosten van gemiddeld 2,5% zijn hierbij niet inbegrepen. Wij hanteren een maandelijks annuïtair aflossingsschema. U betaalt iedere maand via een automatische incasso een gelijk bedrag dat is opgebouwd uit rente en aflossing. Klik hier voor meer informatie.

Wat zijn de voordelen van een online lening?

De meeste direct lenders bieden hun product tegenwoordig online aan. Dit betekent niet alleen dat er geen tussenkomst van een intermediair noodzakelijk is, maar ook dat het veel tijd kan schelen. Je hoeft immers niet naar een fysiek kantoor te komen voor een (of meerdere) afspraken, of een fysieke papierwinkel in te leveren. Het proces van online lenen verloopt daardoor een stuk sneller en efficiënter. Online lenders maken gebruik van slimme technologie om het de gebruiker eenvoudiger te maken een aanvraag te doen. Daarentegen zijn er wél professionele teams achter de schermen aan het werk om de kredietbeoordeling- en analyse uit te voeren en het contact met u te onderhouden.

Hoe weet ik of direct lending bij mij past?

Goed onderzoek en een goede voorbereiding op het aanvragen van een financiering zijn erg belangrijk. Er zijn verschillende online vergelijkingssites, hoewel niet alle websites even onpartijdig zijn. De meest duurzame en kwalitatieve optie is het inschakelen van een financieel adviseur. Sommige accountants bieden financieel advies aan als extra service. De adviseur of accountant weet exact hoe uw financiële situatie eruit ziet en welke financieringsoplossing hierbij past.

Meer informatie?

Klik hier om onze online brochure te downloaden

Wat zeggen onze klanten over ons?

Kom ik in aanmerking?

Gevestigd in Nederland

Minimale jaaromzet van €350.000

Minstens 24 maanden actief

Zakelijke bankrekening

Hoe start ik een aanvraag?

null

Vul uw basisgegevens in en upload uw financiële documentatie

null

Onze experts beoordelen uw aanvraag binnen één werkdag

null

Bij goedkeuring heeft u direct toegang tot uw krediet

Kredietcalculator

Maandelijkse betaling

€14.807

 • Bedrag
  125.000
 • Looptijd
  9Maanden
Rentelasten zijn gebaseerd op het risicoprofiel van de onderneming. Deze berekening is ter indicatie en is gebaseerd op het gemiddelde klantprofiel van Spotcap. De eenmalige afsluitkosten van gemiddeld 2% zijn hierbij niet inbegrepen.