Direct Lender Spotcap Nederland wordt onderdeel van CapitalBox

Spotcap Nederland gaat verder als Capital Box. Aanvragen kunnen gedaan worden via deze link. Voor bestaande klanten wijzigt er niets, zij kunnen inloggen zoals zij gewend zijn. Heeft u als klant vragen, dan kunt u contact opnemen met onze client service afdeling, voor contactgegevens, klik hier. Spotcap Partners ontvangen per mail meer informatie over hun specifieke situatie, daarnaast kunnen zij contact opnemen met hun Spotcap accountmanager. Voor meer informatie over deze transitie kunt u kijken op onze FAQ pagina, klik hier.

Bedrijfsfinanciering voor ondernemers

Zakelijk krediet tot €350.000

Wat is bedrijfsfinanciering?

Bedrijfsfinanciering wordt ingezet om ondernemingen te financieren, waarbij verschillende financieringsdoelen mogelijk zijn. Bedrijfsfinanciering heeft als doel de onderneming vooruit te helpen naar een volgend stadium of bedrijfsdoel. Bijvoorbeeld omzetgroei, uitbreiding of duurzaamheidsdoelen. Voorbeelden van kortetermijndoelstellingen zijn het aannemen van personeel of financieren van voorraad of een grote opdracht. Vormen van bedrijfsfinanciering voor de lange termijn zijn vaker geschikt voor het realiseren van langetermijndoelstellingen, zoals het vergroten van marktaandeel of het behalen van omzetdoelen.

Hoe werkt een bedrijfsfinanciering?

Er zijn veel verschillende soorten bedrijfsfinanciering beschikbaar, van zakelijk krediet tot crowdfunding en van equipment lease tot kredietunies. Er zijn twee manieren om de financiering te regelen, enerzijds kan de ondernemer dit zelf doen, een andere mogelijkheid is om het via een intermediair te doen zoals een financieel adviseur. Als onderneming ga je een overeenkomst aan met de financier, waar in staat onder welke voorwaarden de financiering wordt verstrekt. De financiering kun je als ondernemer in de meeste gevallen naar eigen inzicht gebruiken voor je bedrijfsdoelen.

Hoe kan ik bedrijfsfinanciering inzetten?

 • Aanschaf voorraden of materialen
 • Verbouwing of renovatie
 • Uitbreiding of diversificatie
 • Extra personeel
 • Project- of opdrachtfinanciering

Ondernemers over bedrijfsfinanciering

"Door onze explosieve groei stijgt onze liquiditeitsbehoefte. Bij Spotcap was de financiering binnen twee dagen rond!"
Rick Feldkamp

Nieuwebaan.nl

Veelgestelde vragen

 • Hoe vraag ik financiering aan voor mijn bedrijf?

  Bedrijfsfinanciering kan op verschillende manieren geregeld worden in Nederland. Traditioneel stapte je als ondernemer als eerste naar de (huis)bank voor een financiering. Tegenwoordig zijn er veel partijen actief buiten de bank om. Het is dan ook niet langer standaard noodzakelijk om een fysieke afspraak in te plannen. Veel financiers bieden online dienstverlening aan, wat de efficiëntie en de doorlooptijd van het proces verbeterd. Om zeker te zijn van de juiste keuze, kun je als ondernemer altijd advies vragen aan je accountant of financieel adviseur. Indien je niet zelf de tijd of de energie hebt om de financieringsaanvraag in te dienen is het zeker verstandig een adviseur in de arm te nemen.

 • Wat kost een bedrijfsfinanciering?

  De kosten voor een financiering bestaan doorgaans uit rente, aflossing en in sommige gevallen servicekosten of een afsluitprovisie. Indien je de financieringsaanvraag uitbesteedt aan een accountant of financieel adviseur betaal je natuurlijk ook voor die dienstverlening. Hoe hoog deze kosten uitvallen, is compleet afhankelijk van het type financier, het product dat je afneemt, de looptijd en de hoogte van de financiering. Ook kijken de meeste financiers naar de prestaties en/of het risicoprofiel van je onderneming, en hier baseren zij hun rentetarieven ook deels op. Voor een betere indicatie van mogelijke kosten kun je het beste een offerte opvragen bij de financier.

 • Bedrijfsfinanciering zonder bank

  Bedrijfsfinanciering kan tegenwoordig goed gerealiseerd worden buiten de bank om, via de gestaag groeiende markt van alternatieve financiering. Alternatieve financiers opereren zelfstandig en onafhankelijk en kunnen dankzij een mix van nieuwe technologie en financiële kennis op een moderne manier naar bedrijfsfinanciering kijken. Het is bij veel partijen ook mogelijk een financiering aan te vragen bovenop een bestaande lening bij de bank.

Meer informatie?

Neem contact op met ons Client Services team via 020 8905429 of download onze online brochure.